неделя, 27 май 2018 г.

5e – 20 – The Chase Is Better Than the Catch




26 май 2018. Юбилейна 20-та сесия по пети едишън. Състав: пълен. В приятния майски следобед се събрахме да разнищим загадката относно кой кой е в редиците на харпърите и как точно се е оплела тази тежка каша.
Започнахме с ревизия на уликите дотук:
  • -          Съмнителния харпър
  • -          Мозайката със Сарагот и златния дракон в къщата на Отелстан
  • -          Нехил – приятелят на Отелстан, който е искал да стане ездач на грифон.

Взехме решение да се разделим – Пси хвана една шепа деца да помагат с мозайката, докато той мендва, Корин и Мерин следиха съмнителния харпър, а пък Марстер и Уелби отидоха да търсят приятелчето на Отелстан.

При Пси: Мозайката бе сглобена и прие образа на Сарагот и златен дракон, които бягат от нещо мощно, което прилича на Армагедон. На мозайката пишеше „Сарагот“ и имаше неговия подпис. Той продължаваше нищичко да не помни от цялата тая галимация.

При Иван и Жоро: Следиха съмнителния Фиренбел, но в кръчмата дойде някакъв елф, взе един пакет и тръгна нанякъде. Иван го проследи и той стигна до някаква богаташка къща, където се обсъждаше нещо с някакъв ред уизард от Тей и друг дебелак, вероятно собственикът на къщата. Когато хората се разотидоха, Иван проникна в къщата и откри сандък с капан и аларма. Също така имаше търговски книги, които реферираха кораба „Светкавицата на Рашемен“.

При Сашо и Марто: Отидоха в кръчмата на стражата, разпитаха и с малко блъф уредиха пропуск за грифоните. Намериха Нехил супер депресиран и смазан от живота, но успяха с малко спийч да разберат, че явно е бил посещаван от Лейпала, Ваерус и хидън лорда, като всички те са го карали да промие Отелстан и да го забърка в демонските схеми.

Финално се събрахме в къщата и взехме решение да преджобим богаташката къща. С помощта на pass without  trace стигнахме до нея, отворихме сандъка, но там имаше ценности, които очевидно не бяха от значение за куеста и ги оставихме.

По-интересното беше в къщата от док уордс, до която проследихме братята. Там цъфнахме по средата на ожесточена битка, в която нашият стар приятел глабрезуто и някакъв шадоу-демон доминираха харпърите (двамата братя и Лейпала). С гениални тактически похвати и добър късмет изринахме демоните и взехме харпърите за пленници на разпит. В тайната им къща намерихме и един наръч с карти и топ-сикрет информация за Уотърдийп (карта на каналите, карта на замъка на Пиергирон и пр).

Пренесохме ония палачори през каналите до нашата база, лонг рестнахме и се заехме да ги разпитваме. Лейпала (както реално и другите) ни казаха, че да покварят Отелстан и да го пратят към Юникорн Рън е било топ-мисията. Нарежданията са идвали отгоре, те били просто войници и не питали, а само изпълнявали. Версая е била от друга клетка. Големият гаф е бил, че Отелстан изглежда предобрил нещата и се свързал с истински демони.

Сюжетът не напредна особено и се принудихме да използваме единствената неизтествана опция, която беше да идем на Фишмонгърс стрийт и да говорим с хидън лорда. ТОй ни посрещна и тамън да му кажем какво наистина мислим за смрадливия му план и БАААМ влезе Ваерус и замрази времето за Сарагот и хидън лорда.

Тук вече историята стана ясна.

Сарагот всъщност е Аумвор, просто като по-млад и без спомени за това в какво се е превърнал. Затворът, от който Отелстан е трябвало да го освободи е бил фалшив. Всъщност истинският затвор е бил Елдър брейна, но вече е станало опасно да го държат там и Мистра наредила да го местят. Трябвало е Версая да стане носител по план, но нещата са се осрали, поради факта, че Отелстан доста е напреднал с покварата.

Отбелязахме, че планът им е бил пълен с проблеми и фейлове, но в крайна сметка, добре, че сме довтасали ние, за да оправим болшинството бакии.

От тук насетне се взе решението да се покрием ниско и да чакаме допълнителни нареждания от Ваерус. Отиваме в Балдурс Гейт, за да си отворим една приключенска кръчмичка, която решихме да наречем Мустакатият елф. Всичко това се крие от Сарагот, а пък за пред хидън лорда, ние сме изпълнили цялата мисия.

С това затваряме първата глава от този монументален епос. Доста обсъждахме как да продължим нататък, но остава да решим финално накъде ще ни задуха ролевото желание. Едно е сигурно – петимата юнаци ще се изправят срещу Спящото Зло в някоя от следващите ни сесии.

КРАЙ НА ПЪРВА ГЛАВА 

Няма коментари:

Публикуване на коментар