неделя, 16 декември 2018 г.

Tomb of Annihilation – 13 – Тежки мозъчни напъни



Ето че, за всеобщо щастие, втората сесия за месец декември е факт! В съботата на 15-ти се събрахме в новото ролево убежище на чултската четворка, а именно – бърлогата на Марти Парти.

В пълен състав, продължихме нататък из Ому и проверихме къщите, които бяха около леговището на Bag of Nails, с идеята да идем до shrine-a, който е останал на островче сред лавата. Някъде там забелязахме едно голямо струпване на хората-репи (веджи-пигми), които бяха заловили един човек-жаба (грунг) и искаха да го правят на KFC в лавата. Ние вече знаехме за враждата на едните и другите. Жоро телепатично се свърза с грунга и разбрахме, че той е син на Вожда на Грунговете и се казва Инбок. С ловка измама успяхме да внушим на зеленчуците, че ние сме пратеници на боговете и да ни дадат грунга, че да не стават проблеми.

Резултат с изображение за grung leader tomb of annihilation

Едно несъстояло се пръскане с Roundup по-късно взехме жабока под ръка и тръгнахме към селото на жабохората, което се оказа, че е в шрайна на Нанганг. По пътя попаднахме на още един шрайн и на една засада от мръсни гадни yuan-ti-та. Битката не трябваше да е сложна, ама нещо не се справихме много величествено и ни понасолиха. Разминаха ни се сериозни поразии, все пак, наразяхме змиите на шайби и влязохме в шрайна. Шрайнът беше на Обулака – богът на предпазливостта и обмислените решения. На нас тази комбинация ни се видя като да е Бог на параноята и ние определено усетихме как ни хваща.

Резултат с изображение за zorbo tomb of annihilation
The majestic zorbo being careful as fuck

В шрайна нямаше битки, но имаше доста дълъг и сложен пъзел, който най-сетне ни отведе до кубчето, където видяхме един ред уизард превърнат в камък, защото е барнал куба. Ние мислихме дълго и напоително и направихме опит, но Марто фейлна и се вкамени и трябваше да похабим един greater restoration от чарма на нагата. След много мислене и малко къртене на стена с адамантиев чук, се досетихме да наредим едните факли на местата за факли в коридора и успяхме безопасно да вземем куба.

Продължихме към шрайна на Нанганг и селото на грунговете и се запознахме с техния вожд – алфа жабокът Йорп. Той ни благодари, че сме спасили неговия 142-ри син от сигурна гибел и настана време за въпроси. Тук някъде Жорката изпали и останахме само тримата.

Резултат с изображение за grung leader tomb of annihilation
El Patron

Йорп ни разказа,че:
  • -          Червените магове са били в шрайна на островчето, където се бяхме запътили.
  • -          В палатът в Ому живеят гадните ян-тита, които са предвождани от Раз-Назал (подозираме, че 
  • <Раз Назал е сексито на корицата на приключението)


Дадохме една статуетка на Йорп да ни пусне в шрайна и почнахме да решаваме следващата загадка. Ще я опиша подробно, въпреки че ме боли от спомена за нея.

Нанганг е богът на тва да си задник общо-взето и да служиш на себе си, да гледаш ти да имаш, да преебеш другарче и т.н. „Нанганг ни учи да се грижим първо за себе си“. В известен смисъл очаквахме грунговете да ни прецакат и да има ТРАП, но в крайна сметка нямаше.

Вътре в шрайна имаше купища съкровища и скъпоценности и една стая с голяма врата, на която пишеше „Най-богатият да остави даровете си тук“. Ето тук, уважами читатели, запецнахме мощно. Оставяхме какво ли не, карахме вожда да остави нещо, сваляхме гаунтлета на Морадин, КАКВО ЛИ НЕ. Съкровищата се оказаха фейк илюзия, като ги изнесеш навън. По едно време и Пси си тръгна, но Стоян ни окуражаваше да продължим напред, защото сме близо. Двамата с Марто се напъвахме на ужас, но все не можехме да измислим, а времето неумолимо напредваше.

Най-сетне поредната мозъчна пръдня произведе реален резултат и блажено се отпуснахме, взимайки куба.

А самото решение се оказа съвсем просто. Трябваше просто един единствен от нас да е в шрайна и да остави от фейк съкровището пред вратата. Така той става „най-богатият“, а пък и от друга страна „се е погрижил за себе си“.

Поне нямаше death traps, де.

Няма коментари:

Публикуване на коментар