събота, 22 декември 2018 г.

Tomb of Annihilation – 14 – King of Feathers



Този текст е може би представлява своеобразен (безмислен) рекорд. Пиша тези думи минути след като приключихме съботната сесия. Марти Парти още не е прибрал всичките книги. Докато чакаме да кусаме пица Доминос се потапям в спомени за изминалите няколко часа.

В деня на зимното слънцестоене (22 декември) в дома на М. Парти се събрахме всички без Жоро и продължихме с поредната епична сесия по Tomb of Annihilation.

Взели поредното кубче, се озовахме отново лице в лице с вожда на Грунговете, който се опита нещо да иска, ама ние го убедихме да си трайка. Той обаче ни каза, че горният потънал шрайн е на Папазотл – богът Чапла.

3апалихме на там с идеята да рестнем някъде из потъналите сгради и намерихме една, която се оказа обсерватория. От покрива видяхме следващия шрайн и забелязахме, че входът се пази от 4 крокодила. Бъбълс прасна единия с демидж спел и той сгъна веднага, а другите се разбягаха.

Влязохме в залата и на вътре имаше 6 статуи на хора с глави на животни, а на пиедесталчето с кубчето имаше гатанка:



Досетихме се, че отговорът е „сянка“ и почнахме да осветяваме статуите една по една. Тази с прилепа се оказа, че разкрива тунелче, което води до друга стая, където имаше стена с черни и бели плочки. Доста се поизпотихме, но се сетихме най-сетне, че това вероятно е кръстословица и написахме гатанката на плочките. В черните се изписа COVER EYES, наметнахме очите на статуите и хоп, взехме кубчето.



Продължихме на юг по водата с идеята да отидем към 22, където е шрайна на И-джин. Богът заек еднорог. Там се оказа, обаче, че са ни преварили ред уизардите. Техният начин да решават загадките е да пускат пушечното месо (наемниците) да вършеят напред. Ние също правихме малко скок подскок по пода и Бъбълс кусна малко пойзън стрелички, но съвсем в рамките на нормалното, отидохме до края и кубче немаше.



Излязохме навън и ни посрещна  процесията червени магове. ТЕ са 3-ма магове, от които един чирак, един напълно завършен маг и един лидер, който се представи като Загмир и лицето му е от едната страна на млад мъж, от другата на старец. Той първо се държа доста арогантно с нас, но в крайна сметка се спазарихме ние да открием другото кубче и да се видим на входа на Tomb of the 9 Gods след един ден. Те също търсят Соулмонгър, като идеята, е че трябва да се унищожи от ред уизард.


Резултат с изображение за red wizard d&d

Тръгнахме си по живо по здраво (без смъртоносен енкаунтър с червените магове) и преспахме в близката къщичка. На другия ден всячески се опитвахме да избегнем динозавъра, чийто рев чувахме навсякъде и затова минахме между къщите. Късметът ни се нареди тамън, защото го срещнахме точно, когато излизахме от една тясна уличка. Гадът е МММММНОГО здрав и даже има някои феноменални умения като misty step, legendary resistance (3 пъти на ден има право да изкара фейлнат сейв) и да пуска swarm от оси. Но…. ние с нашата тясна уличка имахме стратегически превес и успяхме да го убием.

Резултат с изображение за king of feathers
Няма атаки с предните ръце

Проследихме стъпките му до леговището и там понамерихме малко трежър – helm of telepathy, една ценна маска и омуански поднос, който проверява дали храната е отровна.


Видяхме също, че и в пещерата под амфитеатъра има цял един хубав дънджън. Оставихме го за друг път и продължихме към последният шрайн (който е на маймуната Wongo). При него открихме лигави следи на yuan-ti, едно умряло yuan-ti и съответно се оказа, че кубче няма. 

Final tally:
Кубчета при нас: 6
Кубчета при ред уизардите: 2
Кубчета при йан-титата: 1
Живи епик динозаври в Ому: 0
Ненамерени уникални брутални предмети: 4

Нещата се завързват и настават интересни времена!



Няма коментари:

Публикуване на коментар