събота, 8 декември 2018 г.

Tomb of Annihilation - 12 - Повече на котки доверие - НЕ


Автор на текста е Марти Парти.

Четвъртък вечер, чудесно време за игра. Започнахме бавно да се събираме към 18:00 часа. Първи пристигна Стоян, на който му беше студено, обу си дебелите чорапи, замоли за повече топло и се разлафихме за нещата от живота. Саши го последва заедно и с забележка от типа „Защо подяволите е толкова горещо тук?“, но виждайки Стоян с 2 чифта чорапи и шапка, просто се отказа, след него Жоро – забавил се зарад пишо инцидент с коче и начетения Пси след курс по английски който ни поздрави с лаконично „Гууд Ивнинг“ носейки уасаби и джинджър от обедното суши. Ит уас тайм фор бизнес, както би се изразил Сънчо.


След кратък рест групата реши да продължи на юг, но бързо се отказахме като видяхме група канибали. Сменили посоката на 180 градуса, на север намерихме къща (9) с отдавна изоставен лагер на приключенци. Намерихме писмо от Лорд Брекзит (бяха с некво жълто знаме - бел.Саш.) , който също така смята че кубовете са ключа към подземието. До нея се намираше и полусрутена къща с половин труп(10). Нищо интересно и продължихме на изток до две долепени сгради (11) едната от които със срутена стена. Малко след тях стигнаме и до мост-дънер (12) по който решихме да преминем. Героят на Жоро се оказа най – смел, но както знаем съдбата награждава най-смелите, особено в кампанийте на Стоян, и получи един дедли страйк от добре приклил се снайперист. 

Резултат с изображение за tabaxi 5e bag of nails
Bag of Nails

Оказа се пъргав Табакси който бягаше и стреляше от прикритие. Изключително досаде и смъртоносен – почти уби Бъбълс и Гем. Двамата с Ани бяхме невидими и тъкмо когато го настигнахме той хвърли оръжия и се развика че се предава и помоли за закрила от БХК. Чувствайки се гузно тъй като сме модерно гууд парти и че сме го подтикнали да стреля по нас решихме да го пощадим. Запознахме се, каза че се казва Торба с Пирони и ни заведе в скривалището си (13). Разказа ни тъжната си история за сина си която ни разчуства още повече и споделихме от вкусната му яхния. (Показа ни и входа за Tomb of the 9 Gods, но вече не сме сигурни дали не е капан - бел. Саш.) Общо взето симпатяга, докато не се събудихме в 12 от миднайт пойзън, който повръщахме по пода докато се приготвяме за битка с малката гад. Йенфир падна от 1 удар но останалите го накацаха като в добрите стари времена когато нямаше БХК, а ултра вайъленс възпитание (Clockwork Orange референс).

Резултат с изображение за hateful eight coffee scene
Когато ядеш от непознатата яхния. 

Ден 40
Сутринта намерихме храна на Унгх – богът Flail Snail. Загадката беше оригнинална и докато обсъждаме всякакви варианти, Сънчо с прясно упражнен мозък от курса по английски реши загадката собственоръчно и взехме поредния куб.

Резултат с изображение за unkh flail snail

Часа беше 22:30 вече, ДМ-а ни се налагаше да ходи в BTV-то утре на сутрешен блок и се наложи да прекратим, като взаимно се разбрахме следващата сесия да е най-късно следващия уикенд. Очаквам с нетърпение!


Няма коментари:

Публикуване на коментар