събота, 5 януари 2019 г.

Tomb of Annihilation – 16 – The Double-double-cross



Без никакви колебания стартираме 2019-та със сесия едва на 4-ти януари. Състав – Марто, Сашо и Жоро. Локация – уютната бърлога на палавия мечок Марти Парти.

Продължихме, откъдето приключихме миналия път. Спаймастърът Яхру обеща да ни доведе при Фентаза – клеричката на Дендар (The Night Serpent), която иска да очисти Раз Назал и да бъде тя шефа на кенефа.


Резултат с изображение за tomb of annihilation yuan-ti

Фентаза не беше много щастлива да ни види и не ни хареса, но се спазарихме и тя ни разказа как да стигнем до Раз Назал, каква му е охраната и обеща, че като го подпукаме ще дойде да помага. В замяна ще ни даде да пътуваме свободно през земите им и ще помогне да чокаме ред уизардите.

Планът влезе в действие, но за да отстраним Раз Назал, трябваше да направим лонг рест, а нямаше къде. Опитахме при робите – не стана, опитахме да излезем – също не стана, защото се налагаха някакви хартии от Началник-робите, за да можем да излезем с „роби“. Късметът ни огря в склада, където решихме, че ще си построим замък от боклуци и ще се скрием в него. Оказа се, че гигантският питон Азимас (който говори) отговаря за склада, но беше благоразположен към нас и ни даде да рестнем. Бъбълс му подари трофейните си еленски рога, а в замяна Азимас ни подари супер зъл пойзон, който нямам търпение да изпробвам срещу нищо неподозиращи създания.

Когато починахме наченахме издирването на Раз Назал и достигнахме до тронната стая, където той беше със свитата си. Самият той беше доста болнав, хрипаше и кашляше и се мъчеше, но ние му разказахме за Соулмонгър и се спазарихме с него да очистим Фентаза и в замяна той да ни даде да пътуваме свободно през земите им и да удари ред уизардите. Също така ни даде и кубчето без много да му мисли. Като цяло Разеца ми беше по-симпатичен от Фентаза и това се дължи на факта, че играем кампания на Стоян и всички жени са кисели.

Резултат с изображение за ras nsi
Доста е бедес, няма да се лъжем

Докато обмисляхме как да проникнем в стаята и, се оказа, че йантитата имат телепортираща система в подземието и направо се телепортирахме в нейната стая. Битката беше доста тегава, но реално далеч не беше най-трудната досега в адвенчъра и може да се каже, че убедително надделяхме над Фентаза и нейните телохранители.


С това приключихме и записахме в тетрадката, че Стоян не даде ХР за куестовете. ША ДАВАШ!

1 коментар:

  1. договаряш се с единия , за да стигнеш до другия и да се договорите с него за повече пари(надявам се за повече):D

    ОтговорИзтриване