четвъртък, 14 февруари 2019 г.

Tomb of Annihilation – 18 – Entering the Tomb



Леле, майчице мила, как ме сърбяха ръчичките да напиша следващия ред!

Най-сетне се добрахме до The Tomb of Annihilation!

Image result for tomb of annihilation entrance

Удоволствие…Разплут от екстаз и топли вълнения подобно на десетокласник, който вчера е бъркал в дамско бельо за първи път, пренасям върху екрана това, което се случи.

Беше студена февруарска вторник вечер и се събрахме в ПЪЛЕН състав. Продължихме след Fane of the Night Serpent и с новите ни съюзници открихме телата на бившите вече ред уизарди. След малко чудене на това дали сме постъпили морално, се сетихме, че това е ДнД и те са ред уизарди, така че – да, всичко е точно.

Продължихме на север към мястото, където ни казаха, че се крие входът към Гробницата с главно Г. Там сред буйната растителност открихме малка полянка със зловещо изглеждащ черен обелиск. Зад него в скалата имаше две скални ниши.

Без много да му мислим почнахме да разглеждаме и забелязахме на обелиска следното стихче (без съмнение оставено от Асерерак като инструкция за влизане в донжона).


Досетихме се, че част от това се отнася към 9-те Бога и техните алайнменти. В едната скална ниша имаше огромна врата с 8 жлеба за кубчета,  а в другата имаше подредени боговете от двете страни на пътеката – един срещу друг. Излишният беше Ункх – the flail snail, който е true neutral. Помислихме малко и забелязахме, че магическият огън пред всяка от статуите се запалва, когато поставим съответното кубче пред него. В края на нишата имаше каменна стена (и беше тъмно), затова поставихме 9-ия куб там и се запали и 9-тият огън. Прозряхме илюзията и видяхме амулет с Ункх, който взехме.

Продължихме в другата ниша и наредихме кубчетата, по начин, който мислехме, че е правилен, но вратата зад нас се хлопна и в стаята почна да нахлува poison acid gas, който без малко да пречука този-онзи. Джуджешките резистънси се оказаха много полезни, признавам. В крайна сметка използвахме груба селска сила и с комбото Морадинс гаунтлет + меч блъскахме по стената, докато не я счупихме. Механизмът ни изплю кубчетата и се върнахме на полянката. Направихме едно рестче в близката къща и се върнахме при обелиска. Нахлузихме амулета с Ункх и се оказа, че като се доближим до обелиска самият амулет ни заведе някъде. Това някъде се оказа вече истинският вход на донжона (картинката горе). Там отворите за кубчета бяха 9 и ние предположихме, че трябва да са подредени по алайнменти. Помислихме върху историята на Ому (която знаем от всички темпъли) и преценихме кой какъв алайнмент е. Поставихме кубчетата и баааам!

Добре дошли в Tomb of Annihilation!

Още в края на първия коридор видяхме съмнителна ръчка и смеещ се череп. Когато 
наближихме изведнъж се разнесе зловещ тътен и една скелетна ръка с пясъчен часовник се показа до черепа. Паникьосани дръпнахме ръчката и подът се срути изпод нас и се наядохме на демидж. Ц ц ц….втори път влязохме в капана.

Отупахме се, продължихме през вратата и насреща видяхме не кое да е, ами легендата…гигансткото дяволско лице, което населява кошмарите на играчите още от първи едишън. Някога Гари Гайгекс сложил sphere of annihilation в устата на лицето и когато играчите се покатервали вътре – няма сейв, няма нищо.

Image result for tomb of annihilation don the mask

В осъвременения вариант, сфера нямаше (сигурно е някъде другаде), но пък имаше един не особено брутален shadow demon. Понабихме го с radiant damage и продължихме навътре. Достигнахме интересен прозорец, който ни даде да надникнем в гробницата на Обулака. Тя се пазеше от 6 гада с маски и един щит с очи. Веднага си припомнихме инструкциите на Асерерак и много нежно отворихме прозореца и Йенфир им събра маските с mage hand. После Пси нахлузи една, отвори саркофага и взе лежащия вътре ring of protection. Това, което не очаквахме беше, че бе обсебен от духа на Обулака. И сега трябва да е супер предпазлив.
С това приключихме, някои капани видяхме, други не успяхме, но сме факин вътре!

Интересното тепърва предстои!


Няма коментари:

Публикуване на коментар