неделя, 31 март 2019 г.

Tomb of Annihilation – 19 – The Keys Turn on the Inside Only



Приятен прохладен и слънчев ранен пролетен следобед. За съжаление без Жоро, но пък въоръжени с три кила джънк фуд поиграхме още малко по великото приключение Tomb of Annihilation.

Експлорнахме навътре в гробницата и ето какво се случи.


След като Ани бе обсебена от Обулака, поехме на изток и стигнахме до голямо стълбище, което се вие на много нива надолу. Погледнахме през перилата и видяхме малка фигура с дяволска маска, която се скри навътре в долното ниво. Решихме, че надали това е топ проблемът и започнахме да експлорваме надолу.


Продължихме по североизточния коридор, чухме че отдолу има течаща вода и влязохме в следващата стая. Там имаше статуя на рицар с щит и купища ръждиви метални стружки наоколо. Оказа се, че статуята действа като rust monster, но със силно магнитно поле. Ние устояхме да не станем голи голенички, освен Жоро, който изгуби кинжала си. Пси му даде нов и взехме знамето на лорд Брекзит (не му беше така името, но карай) и покрихме щита, като по този начин го неутрализирахме. ОЛД СКУУЛ, бейби! 

На юг имаше тайна врата към гробницата на Обулака, а нагоре – кръгла стая с фонтан и апетитно изглеждаща течаща вода. Ани моментално получи нотификейшън от Обулака да не пие водата и я пробвахме на омуанския магически поднос и се оказа, че не е отровна.
Марто реши да даде на малкия си камадан Хърди да пие и…..Хърди се накуса на епичен некротик демидж и общо взето се превърна в топла купчина органи.

L R.I.P. Хърди

Върнахме се към залата със стълбището, продлъжихме по СИ коридор и там имаше интересен death trap. Имаше гигантска перка с остриета, която запушваше коридора и два прешър плейта от двете страни на коридора, които я активират.

С wall of force-a на Джем минахме отгоре и успяхме да се проврем до гробницата на маймуната Уонго. Вътре имаше един скелет, който не ни нападна, саркофаг и три сандъка – тъмно черен от оникс, ръждясал железен и сребрист покрит със студ. Отворихме ги и на капака на всеки от вътрешната страна имаше по един златен ключ.

The keys turn on the inside only.

Влязохме всеки в по един сандък – Йенфир в черния, Бъбълс в сребърния и Джем в ръждясалия и врътнахме ключовете. Разбира се, че се заключихме в сандъците. Също така на саркофага излязоха три също толкова тематични бутона и Ани ги активира. Сребристия направи колд демидж на Бъбълс, но не го уби, черния обаче направи massive damage на Йенфир и за една точка живот го прати директно в небитието и похабихме едно спасение. Ръждясалия прееба и втория кинжал на Джем.

Резултатът беше, че капакът на саркофага стана от прозрачен кристал и вътре видяхме мумия с мейс. Тук е моментът да кажем, че макар че Стоян ни каза, че има мумия, докато Марти акаше…ЗАБРАВИХМЕ бе копеле. Марти счупи капака и мумията взе мейса и ни погна. Ние се чупихме с двеста и ползвахме това, че вентилатора те дърпа към себе си от южната страна, но те отблъсква от към северната. Жоро метна една фаярбола на мумията и мумията ни подгони, мина през перката, Жоро дисмисна уол ъф форса и мумията полетя и се пръсна на съставните си части, а пък ние получихме мейс. Тъй като никой не се бие с мейс, го взехме увит с парцали, защото май Уонго е анус и не искахме никой да обладан от него.

Така остана само източният коридор. Там имаше отново стая с вход гигантски череп с два огъня в очите. В самата стая имаше много черепи и един малък детски череп поставен в кристална кутия. Досетихме се, че това е the cursed child и Марто телепатично я баламосваше, за да не стане нещо кофти. Самото дете явно беше омуанска принцеса, което показа Асерерак какъв изрод е за това, че е поробил целия град. Марти не можа да повдигне капака от саркофага и затова Бъбълс влезе, но пък активирахме капана на черепа и Бъбълс пояде малко демиж. Нищо не беше фатално, джуджето имаше поушънка за сила и с дружни усилия успяхме да разделим челюстта на черепа (това беше капанът). Вътре вдигнахме капака и имаше скелет на змия, както и интересн стаф. Решихме, че Жоро ще го иска и той го взе, бидейки обладан от змията Моа. Негативното е, че трябва винаги да говори истината, но пък плюсът е, че може да си каства invisibility at will. Самият стаф може да се превръща на Constrictor snake. Теоретично не можеше да се ползва от Mystic, но Стоян се нави да го хаус рулнем, така че, Жоре, – имаш МНОГО да черпиш, приятелю. J




Слязохме надолу към второто ниво и там видяхме вторите инструкции на Асерерак.



Тръгнахме по коридора на север, където в малка стая имаше изобразени сцени на някаква гигантска яма, която поглъща ужасените хора. На стената имаше барелеф с познатото дяволско лице, в чиято уста имаше МРАК и от нея тихо се долавяха стоновете и крясъците на измъчваните. ИЗРОД е Асерерак, казвам ви. Тук се включи метагейма и почнах да обяснявам на другите как това треа да е sphere of annihilation-a, но пък Марто правилно се включи с подсказката на Асерерак (Into darkness descend) и се оказа, че има проход след мрака надолу.
Пуснахме Марти с въже надолу и се оказа, че води към гробницата на И-Джин на трето ниво (май), където имаше златен малък саркофаг, сфинксове, факли, и puzzle floor. Решихме, че нямаме подсказка за там и предположихме, че правилният път е да слезем надолу по стълбите, да прочетем инструкциите и да се върнем през дяволското лице. Но….всичко това….следващия път.



Епикнес!


Няма коментари:

Публикуване на коментар