четвъртък, 25 юли 2019 г.

Tomb of Annihilation - 28 - Две души за колекцията на Асерерак


Image result for acererak

И така, в приятната сряда вечер се събрахме в намален състав от мен и Марти, за да доиграем тежката битка с дяволите в стаята на златния мастодон. Подредихме фигурките, от които бяха останали 1 spine devil, 2 bearded devils и 2 barbed devils. Основното комбо, което ползвахме беше килър магията на Марто (sickening radiance) и стената на Жоро. Бъбълс също пусна малко spirit guardians, за да бие девилите и да ги бави.

Излишно е да казвам, че цялата сесия беше тази една битка....

Сражавахме се геройски и след всеки рунд идваха още и още гадове. Дойде и един Horned devil (CR11) и една Erinyes (CR12). Поизвадихме късмет, имаше много падане, ставане и т.н. Похабихме всички останали спасения, за да държим Джем жив с неговата стена (проблемът беше, че, ако избягат от стената излизат от sickening radiance-a), но въпреки това изпопадахме. Използвахме constrictor snake-a за допълнителен демидж и още общо взето каквото се сетим.

Хорнед девила беше много тегав и удряше много лошо, но умря от exhaustion. Най-сетне остана erinyes-ката и Марто - всички други бяха напопадали. Марто хитро се блинкваше и общо взето сам я преби, след като тя беше хапнала малко демидж от Бъбълс, стената и сикънинг рейдиънса. Тя искаше честен двубой с Марто и докато той беше в етириъл плейна тя направи демидж на падналия Джем, който така изгуби един дет сейв.

На следващия ход хвърлихме Ани и Джем, които и двамата бяха на два сейва и два фейла и......


.....


....

не успяхме. 

Съжалявам, момчета...доста се постарахме да избегнем ТПК и честно казано на тая битка, имам чувството, че направихме всичко по силите си, но зарът не беше с нас. 

След като Йенфир преби оная пача, стана ред и за последното хвърляне на дет сейв и за щастие Бъбълс успя да се спаси. Марто го вдигна с поушън и от стените се материализира още една фигура - Омуанският герой, който громи дяволите по стенописите. Беше малко ъндед, безспорно поробен от Асерерак. Той ни даде омуанската чаша-череп (помните ли гадженцето на Йенфир - тя ни каза, че това е символът на властта в Ому). Написахме си един експириънс и следващия път ще решаваме кои айтеми да прибираме.

RIP Ани, RIP Джем.

Ефектите на близкия Соулмонгър правят рейзването невъзможно (каза Стоян). Обсъдихме кои са вариантите да се продължи нататък с нови герои:

0. Някой от ония идиоти с жълтото знаме...този вариант приключи, защото намерихме всички и те са дед.

1. Някой от ония в огледалото - имаше един северняк, един дроу и двойка омуански воин с бодигарда си минотавър.

2. Герой в стазис от колекцията на Асерерак (не знаем нито къде, нито как се стига до тях все още).

3. Сюжетна нишка, чрез която някой може да бъде клониран. (също никаква представа как и къде става това).

Предполагам за варианти 2 и 3 трябва да ги изговорите със Стоян, а пък за вариант 1 може да се включите (почти) веднага.

До следващия път! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар