четвъртък, 11 юли 2019 г.

Tomb of Annihilation – 26 – Бат Георги, задушавам са!



И така, след епичната Битка в Батулия и няколко провалени опита за игра, най-сетне се събрахме да джиткаме ДнД и продължаваме да навлизаме все по-надолу в Томба. Съставът беше пълен, казахме си без джънк, сгънахме три чипса, и всичко беше ШЕС.

Започнахме с поглед надолу към шийтовете ни и се оказа, че от толкова кусане на файърболи сме кой на 1, кой на 6 кръв и решихме да рестваме. Избрахме стаята със саркофага на Непака, полегнахме иииии се оказа, че има секретна врата в стената, от която излезе един 4-рък гаргойл. Успяхме с известни затруднения да го победим и взехме вкусните 1000 експириънс. Оказа се, че секретната врата води до една от нишите в гробницата на Ункх. Ние я зазидахме със Stone shape и най-нагло пак си легнахме. Този път успяхме да починем като хората и възстановихме каквото трябваше.

Пътьом започнахме да разглеждаме камъка, който взехме от старинния часовник. От него мощно лъхаше на divination и ни загризаха съмнения, че това е легендарният артефакт Navel of the Moon, но имахме неразбория относно това как се идентифицират артефакти в това издание на ДнД и си останахме само с догадките, защото никой не може да каства identify от нас. Също така, имаше и известна дилема дали да викаме Артъс Симбер, но се опасяваме, че той ще дойде, ще ни вземе артефакта и ще си ходи, което не ни се видя много пичовско и затова нека сам си троши главата как да си дири гаджето.

Решихме, че нещо готино има в стаята с лавата и нахълтахме всички вътре. Разбира се, оказа се, че има капан, от отворите в тавана ни покапа лава, ние загасихме свещта и хоп – телепортирахме се в друга стая. В другата стая нямаше абсолютно никакъв въздух и резко започнахме да се задушаваме. 

Image result for arnold total recall eyes

На стената имаше скелет на ааракокра и в неговите кости имаше спасителни молекули въздух, с които оцеляхме и се телепортирахме в третата стая, която беше водна. Там куснахме по един охлюв и стигнахме до същинската гробница на Шагамби. Тя беше пълна с керамични воини. The Army sleeps in silence веднага се досетихме ние и Йенфир и Ани тихичко отлетяха до саркофага. Оказа се, че вътре има музикална кутия вързана с връв за капака. С хирургическа точност Ани и Йенфир отстраниха опасността, вътре имаше мандолина и 5 немагически скъпоценни камъка. Взехме луута и се отправихме към северната руна, която ни телепортира до счупеното огледало.



Йенфир се опита да вземе мандолината с голи ръце и да бъде обладан от Шагамби, но, уви скапаният заек отново надделя. От друга страна, Ани успя и изгуби Обулака, но спечели една атака бонус на ход, което допълнително разстрои Марто.

С това вече обиколихме всичките гробници на деветте бога. Позачудихме се дали да не се пробваме да вземем короната с черния опал, но решихме, че стига толкова и по сервизното стълбище се спуснахме надолу. Там вече подсказки нема.

От стълбището тръгнахме на юг и прескочихме някаква гнусна локва, която несъмнено беше death trap. Излязохме през секретна врата и в коридора на север стигнахме до петоъгълна стая с метални стени и пълна с растения и слуз. В средата има някаква съмнителна пръскачка, а на тавана видяхме шахтата, която беше в центъра на 4 ниво. Решихме да разучим на юг и поехме към Т-образния коридор.



Там имаше надпис с кръв Awaken Nepaca, а самият коридор имаше изобразени барелефи на животни, които се кланят на черна звезда. В източния си край завършва с лилаво перде, а на стената имаше ключалка. Супер много се мъчихме да я отключим, но не стана и от западния край дойде един танк. Ама баш танк, който тръгна да ни мачка. Зад него имаше секретна врата и от там Джем взе един яко мощен магически рубин и с мощна магия успя да направи демидж на танка и да се прибере обратно в коридора.

На този етап приключихме и нямам търпение да продължим експлорейшъна на гробницата. Нещата стават все по-трудни, но ние сме добре подготвени, а и все още имаме две спасения (проверих блога специално), така че – ЛЕЦ ГОУ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар