вторник, 7 януари 2020 г.

Pathfinder 2 - Спящият звяр


Image result for pathfinder 2 succubus 

Брей, че то взело, че станало 2020. Честита Нова Година на всички приятели читатели!

След мега приятната кампания за Хелоуин се събрахме през първата неделя от новата година, за да довършим на Марто якото творение - приключение с въведение. Бяхме аз, Стоян, Пси и Марти, който се беше приготвил да ни забавлява и затруднява и загадки да ни дава.

Ще бъда кратък, защото съм и мързелив, но загадките във кулата не бяха орех костелив. Разбрахме, че мястото е времеви капан и, че трябва да се придвижваме нагоре-надолу по етажите и да преминаваме предизвикателствата. Те бяха основно монстъри и лека полека разучавайки, научихме, че кулата е била спелджамърски космически кораб разбил се и строшил се.

Стигнахме до края, където имаше магически басейн и сипахме водица, защото решихме, че вампира за това ни е пратил там. Мийнуайл, кофти върколаците бяха нападнали селото и опожарили това онова. Отидохме при вампира, убихме един върколак и го взехме с нас. Проследихме мършите и се оказа, че са в една пещера под планината, там разбрахме, че имат план да събудят спящата тараска с помощта на експлозия от десетки от тези яйца, които намерихме. Главният виновен беше синът на шефа, но главата му беше завъртяна от една сукубуска. Последва и финалната битка. Гадта беше тегава, но ние не и позволихме да си използва кофти умението и с Good демидж я очистихме.

След това малко финални разговори и приключихме кампанията.

Като цяло - Браво, Марти! Беше се подготвил много добре и кулата и враговете бяха доста интересни и останах много доволен.

Патфайндър 2 е доста силен кандидат за кампания в бъдещето - има доста сериозен наклон към скил системата (нещо, което липсва в 5е), но аз лично се изнервих от това, че трябва да си пренапиша целия лист като левел ъпвам. Точно в тази система би било доста яко да имаме некакъв апп за виртуални карактър шийтове, мисля, че системата е перфектна за нещо такова. Също така, още съм с травма от това, че трябва да помпаш АС, хаха.

Final tally: играемо е, хубаво е, но хващаме влака за Еберон!

1 коментар: