четвъртък, 13 август 2020 г.

Eberron – 09 – Broken Blade Castle

Brokenblade Castle | Eberron Wiki | Fandom

И ето, че изиграхме поредната сесия в магическия свят на Еберон. Съставът беше пълен, мястото няма нужда да го споменавам, директно пускам екшъна.

 

Започнахме в Замъка Счупен Меч, където след аудиенцията на Векнир и Краля на Бреланд (Мечока) се оттеглихме в покоите си преди утрешната ни среща с Кор (брат и съветник на краля, както и шеф на Черната Цитадела). Решихме Рагнар да поразучи малко преобразен на котка и той стигна до стаята на един от хората, които бяха при краля. Имаше голям белег на лицето, затова нека засега му викаме Белязания. Въпросният индивид бе доста изнервен от нещо, имаше доста писма в стаята му, недовършени, които започваха със „Скъпи Татко…“. Рагнар поразгледа и се чупи през прозореца. Един feather token по-късно и Рагнар успя да се захване на един перваз. В това време друидът забеляза, че някаква масивна човекоподобна фигура се запътва към покоите на нашето парти.

 

Гостът се оказа ужасяващ флеш голем, създаден от телата на познатите ни членове на Мечовете на свободата, с пришити главите им по цялото си тяло, чиито мъртви очи ни гледаха с тъпа и неумолима омраза. Сбихме го без особени проблеми и вдигнахме алармата в замъка. Пратихме един сендинг до Векнир и той дойде и съвсем откачи като видя какво става.

 

В това време стаята ни беше обследвана от Верен – гном от цитаделата, който щеше да прави доклад за сигурността. Пробвахме да го подкупим и сплашим, но не стана. Той ни каза също, че някой ни е наблюдавал, защото са намерени няколко магии в стаята.

 

На следващия ден се озовахме на закуска при Краля-мечок. Той ни питаше как да закрепи нещата с Векнир и ние опитахме да помогнем да се закрепи мир. Там беше и Карнатската му щерка Хайдит (още известна като Чорная пантера), която се включи в разговора. Останахме с впечатление, че на краля не му е лесно и като цяло не му се занимава. Отвсякъде го притискат, но нас като цяло ни хареса, даже ни покани на лов, като приключат събитията.

 

След това щерката ни заведе при Кор в Черната Цитадела. Там съветникът на краля с две думи ни разказа, че:

-          Арестът ни е поръчан от него, защото не са знаели какви сме и що сме.

-          Вика и Дасина са „при тях“ в безопасност. Двамата са се забъркали в някакъв много хай—левел заговор между корпорациите и въпреки усилията и пазарлъците ни, Кор ни предупреди да не задълбаваме повече.

-          Не ни смятат за опасност и имаме амнистия.

-          Кор знае, че сме били свързани с Мечовете, заради признанията на Петьо.

 

Ние предложихме услугите си като своеобразен Suicide Squad, но Кор вече беше една крачка пред нас и ни даде мисията да намерим самоличността на Червения Бухал.

Цялата комуникация ще бъде през свръзката, която май се оказа, че е старата ни приятелка Малика. Дадоха ни ключа от квартирата на Петьо и с това търсенето започва.

 

Последно за голема научихме, че явно е създаден в замъка и основната хипотеза е, че е вендета от Мечовете.

 

Търсенето на Бухала започва, а ние навлизаме все по-дълбоко в сивите океани на съмнителния морал.


Няма коментари:

Публикуване на коментар