петък, 31 декември 2021 г.

Eberron – 24 – Мазило от охлюв, милост от мечка

 


Какъв чудесен финал на 2021! Вчера преди играта направихме равносметка – за почти точно 2 години сме успели да изиграем 24 сесии по Еберон, но с две доста съществени ковид паузи, които общо правят около 9 месеца без игра. Нищо чудно, че се чувстваме все едно играем тази кампания отдавна. От известно време си говорим и за следващото приключение. Но то няма да е днес, защото Драконите на кръвта имат още недовършена работа.

Започнахме с дълго обмисляне на стратегията ни с борба с mind flayer-a Валхуун. Знаехме, че има таен тунел към него и решихме да се промъкнем. Успяхме да го изненадаме донякъде, защото Рагнар се превърна на паяк и се покатери много тихо до него и го прасна с уеб, а Йови го умери със сочна магия. Илитидът се прибра в wall of force, откъдето ни mind blast-ваше, докато Рагнар го пържеше с flaming orb, a Йови със spiritual weapon. В това време другите се оправяха с минионите му – а такива си имаше. Имаше 3 зомбита intellect devourers, едно мутирало огре и един grell, който много стресира Марти.

Най-сетне нещо му брейкна концентрацията, стената изчезна и почна истинският кютек. Илитидът вече беше доста насосан и избяга с plane shift. Ние поначало искахме да го закопчаем с dimensional shackles-a, но уви не стана толкова лесно. Все пак – победа и експириънс за смелите Дракони.

Върнахме се при Милок и с феноменална дипломация го убедихме, че сега е моментът да мине, защото на вратата няма никой. Заведохме го при бърлогата на илитида и поискахме да изпълни своята част от сделката – той ни даде черно мазило от Охлюва, с което можем да се крием, ако се мажем всеки ден. Страничните ефекти са, че НЕ БИВА ДА ПОЛЗВАМЕ пътуване между плейновете. Не се знае какво ще стане тогава. Също така успяхме да го убедим да ни каже и какво може да види за Вика Слок. Много сме добри – не изпълнихме нашата част докрай, но той изпълни своята и освен това ни даде още безплатно нещо. ДРАКОНИТЕ НА ТЪРГОВСКИТЕ ПРЕГОВОРИ, бейби!

Така де, Вика Слок. Той не може да бъде намерен, защото е хванат в канитска стазис сфера. Известни са ни само три такива – в Wroat (Breland), Korth (Karrnath) и Eston (Mournland). Милок отиде към светлото си бъдеще, а ние се телепортирахме обратно на Блудницата.

Потеглихме към Роат с идеята да почнем оттам, но ни гризеше какво точно се е случило. Предположихме, че има 85% шанс корпорация Канит да са го задигнали и 15% шанс да са предостъпили сферата на Кралските тъмни фенери. Решихме да ъпдейтнем Седрик чрез сендинг и той ни върна: „Военно положение в Роат“.

Ние рестнахме и се телепортирахме обратно в къщата на бившия сътрудник на Мечовете на Свободата Петьо. Тя вече си беше наша така да се каже. Там Рагнар се превърна на котка и се разходи по улиците на града. Видяхме доста войници, почти никакви цивилни, пълен локдаун и големи облаци дим, които излизаха от централата на Канит. Аха, значи сблъсъците са били между бреландци и Канит.

Драснахме един смс на Векнир и той се отзова мигновено и дойде сам (всъщност с един човек лична охрана), за да приказваме. Горещо ни прегърна заради това, че сме изпратили лекари във Ватиронд, които да помогнат на местните и ни разказа какво е станало – Канит са откраднали нещо от изключителна важност от Черната Цитадела (хах, какво ли) и бреландци са им го върнали тъпкано като са ги избили. Ние му разказахме, че имаме много големи съмнения, че принцеса Хайдит е Червеният бухал и, че тя работи заедно с Карнат и корпорация Канит. Той ни повярва и се разбрахме да съобщим на самия Мечок – крал Боранел. Това нямаше как да стане пред фенерите и други усойници, затова Векнир ни уреди униформи и ни вкара в личната си палатка във войнишкия лагер извън града. Там беше и срещата ни с Краля.

Ние му казахме всичко право куме в очи и човекът доста се напрегна от цялата плетеница около себе си, но ни повярва. Уморен ни даде пълно помилване и карт бланш да действаме както намерим за добре, а Векнир беше повишен в главнокомандващ на войските.

Разбрахме се ние да отидем в Корт на разведка и от там да им дадем информация какво се случва и какво да се направи.

Продължаваме през 2022!


Няма коментари:

Публикуване на коментар