вторник, 9 януари 2024 г.

WARHAMMER - 00

 Нова година, нови приключения! 


След приятния завършек на CY_BORG се събрахме отново в БЛО за необходимата сесия 0 по новата ни ролева система Warhammer Fantasy Roleplay 4th Edition. Бяхме в пълен състав и мисля, че успяхме да разберем доста добре правилата за праване на герои, но има още доста какво да четем относно самата игра. 

Аз (Сашо) хвърлих Kаспар Курц - Investigator, Емо е Дитрих фон Лозенщадт - Noble (като трябва да видим как ще го пришием към света). Сънчо и Марти са две джуджета братя. Марти е SLAYER, който е преживял огромен срам и като изкупление отива да търси епични битки, в които да умре, а брат му Сънчо е bounty hunter, който е тръгнал да го спасява и да го вкарва в правия път. 

Последен дойде Венци, който се оказа herbalist и така сглобихме дружината. 

Следващият път таргетът е да донаучим правилата и да се впускаме в приключението. 

Ето и малко флейвър текст за надъхвация от Стоян:

 На пръв поглед Империята е почти непобедима. Най-голямото кралство в Стария свят, както по размер, така и по военна мощ. Основана преди две и половина хилядолетия, тя е издържала на безчетни атаки от Зеленокожи, Скейвън, войници на Хаоса и от многото си съседи. Под знамето на двуопашната комета, емблема на бога-основател Сигмар Хледенхамер, щатските армии на Империята излизат на бойното поле зад великия си, яздещ грифон, Император, уверени в своята победа.

Погледнем ли обаче под повърхността, развалата започва да прозира. Витаят притеснителни слухове за здравето на Императора, който не е яздил своя грифон от месеци. Дълбоко в далечните имперски лесове, скитат хора-зверове и по-лошо, въпреки че силите на Хаоса са изгонени от тези земи преди повече от два века. Проказата на Хаоса докосва всичко, нанасяйки странни мутации, каращи добрите селяни да се крият от съседите си или да се изправят пред прочистващия огън на ловците на вещици. Роят се странни и потайни секти, почитащи богове с богохулни имена като „Променящият пътищата“, „Принцът на удоволствието“ и „Бащата на упадъка“. Отвъд границите на Империята, след мразовитите покрайнини на Кислев и Норска, набъбващите сили на Хаоса населяват изкривената и неестествена територия на Северните хаосови пустощи. Там главатари се издигат и свалят в безкрайни рейдове и гранични сблъсъци. На други места, зеленокожи вождове подготвят своите кръвожадни орди, чакащи нова възможност за атака на човешките земи. Под краката на карл-францовите поданици, хитрите скейвън бъркат своите отвари и провеждат извратени експерименти с warpstone. По-далечни заплахи също отправят взор към Райкланд, сърцето на Империята. В този свят пръстът на съдбата посочва вас, обикновени поданици на Императора, за неочаквана, но съдбоносна роля…

Няма коментари:

Публикуване на коментар