неделя, 28 януари 2024 г.

WARHAMMER - 0,5 - Тестови битки

Миналия петък в БЛО се проведе още една подготвителна сбирка преди да започнем с приключенията в Стария свят. Аз бях болен, Сънчо на лавинен курс, но Венци, Марти, Емо и Стоян изиграха няколко встъпителни тестови енкаунтъра и аз настоях да документираме впечатленията им:

Стоян:
Впечатления от тренировъчни битки по WFRP 4e:
 1. Харесва ми противопоставянето на скилове при всеки удар., можеш да си добър в боя, но другият да има силен dodge - ключова е механиката за success level в същото време е интуитивна. 
2. Натрупването на advantage може да ескалира процесите много бързо - битката да стане смъртоносна съвсем лесно. Многочислеността е силно преимущество.
 3. Подходът към раните е съвсем различен от всичко, с което сме свикнали досега. Не е типичното крайно абстрактно третиране на материала - почупят ли те в битка, ще имаш проблем и след нея (ако оцелееш). 
4. Битките не включват нивото тактически решения, които познаваме от 3,5е и в много по-малка степен от 5е. Концептуално, всъщност сме по-близко до Mork Borg, но направен по-добре, по мое мнение. Поне на първ поглед. 
5. Със сигурност големината на групата ни ще намали трудността от адвенчъра. Но трябва да тестваме ситуацията.
 6. Всичко това с уговорката, че имаме още неща да прочетем. Например магията.

 Марти:
Според мен само сме скрачнали повърхността. Различно е, да. Сметките са повече, да. Може би пропускаме неща или още не сме разбрали всичко. Магията изобщо не сме я докоснали примерно.

 Емо: Много математика в тия битки деба. На мен ми стои излишно сложно, но пък те държи буден по време на битките 😃 Трябва да си взема рейнджд оръжие. Яко е когато гадта е 1 бр., а вие сте много, системата факторира, че го outnumber-вате и съответно имате по-голям шанс да уцелите. Има 6 вида сейсвове, но колкото и да е абсурдно смешно, толкова и са нужни, защото с Виви единия гад ни уби с по един шамар. Единия сейв се възстановява само, когато направиш душевна чекия на Стоян an we all know when this happens. Пойзъна и тука е греда. На следващото събиране сменяме чипса с грах слайсове пилешки гърди и колата с протеинови шейкчета. Съсипаха я тая държава.

Венци: Емо за човек, който не е прочел един ред и си цъка на телефона през 80% от времето, доста добре е схванал системата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар