петък, 5 януари 2024 г.

C҉Y҉_҉B҉O҉R҉G 07 – Return of the King

 


Мисля, че за първи път пиша блог пост на работа, но е 16:52 и е последния петък преди Коледа, така че може да се каже, че се наслаждавам на един от редките моменти на безделие в офиса.

 

Вчера на заветната дата 21.12 (точно 11 години след като светът не свърши заради майския календар) играхме последната засега сесия от craft pissboy-a на ролевите игри - CY_BORG.

 

След много много приказки и муден старт започнахме в G0 където Сънчо (Spec73r), Марти (Зола) и Емо (Брон) срещнаха Сашо (Фенера) и продължиха към огрмоната бивша арена, която ни напомни на О2 арена. Пред нея имаше доста кости и установиме, че това са останките на непредпазливи или злонамерени клетници, които са се приближили твърде близо. Цялото нещо беше пазено от множество турети. Емо пусна шпионския дрон и видя, че вътре в арената има друга сграда, отново стабилно охранвяана. Отпред имаше интерком и Емо каза през дрона, че иска аудиенция с рийпър док-а Якахуна.

 

Появи се дрон, където оставихме оръжията си и влязохме. Вътре беше state-of-the-art топ левел лаборатория, почти като за полупроводници, но най-отвътре беше всъщност супер run-down шанаджийска рийпър док клиника с огромна колекция от стари компютри. Там се срещнахме и с Якахуна. Показахме му клипчето с ръцете на Mindvirus и той ни каза, че едната му ръка пуска мощни ЕМП импулси, които могат да изкарат извън строя всеки cyberdeck, а другата може да пререже броня като катана бамбук. Ние се опитвахме да го накараме да ни издаде още тайни за клиента си и сетне той свали картите. Каза ни, че MV вече не е човек и че в момента овладява Алиансен. Якахуна ни даде точна локация не далеч от него в G0.

 

През останалото време разменихме Бриана Банкс за малко cybertech:

- Фенера взе симбиот като на венъм, който може да изключва сетива на жертвите си

- Спектър взе subdermal shocker

- Брон взе hardened foreskin

- Зола взе яко амуниции

 

Излязохме навън и под ситните капчици на киселинния дъжд тръгнахме към локацията на MV. Там пак разучихме с дрона, но някой стреля по него и го свали. Успяхме да се промъкнем и да заобиколим и Фенера направи опит да говори със стрелеца, но зад червените очи на киборга нямаше никой, това беше чиста омраза в хромирано тяло. Сбихме се и добре, че беше Сънчо, който му взимаше много кръв с апп-а си. Емо също го пуцаше със снайпера за много демидж и не след дълго успяхме да го свалим. Босът беше като от кадилаци и динозаври и след това от останките му излезе обсидинаово черният му скелет, с който пак се бихме и като по чудо оцеляхме. Поехме си въздух, събрахме останките му и ги рециклирахме при Сенсей Якахуна, който ни даде 13 хил. кредита.

 

Досетихме се, че надали това създание беше Mindvirus, поради което решихме да видим какво става във флашката на фирмата KVK. Там видяхме, че на блокчейна е записано, че KVK е придобила мажоритарен дял в Alliansen. Ние имахме корпорация.

 

Отидохме до седалището на Алиансен, където влязохме без проблем и там ни посрещна самият Джеймс Терзиев и неговият най-близък вътрешен кръг – Сам Спейд, Саманта Уейк и двама други, които не ги знаехме какви са. И четиримата бяха плъгнати и ни приемаха, ни предаваха.

 

При Терзиев дойде и любовницата на Кристофър Кейн, която очевидно беше интимна и с него. Точно почнахме да се объркваме и ънплъгнахме Спейд, който в началото беше объркан, но се окопити и си запали цигара.

 

Седнахме да приказваме и лека полека сюжетът излезе наяве.

 

Самият полковник Джеймс Терзиев е кукла и е бил даунлоуднат от над 15 години. Всъщност действията на това прокси са били диктувани от борда (Спейд, Саманта и тия другтие двама). Те са го убедили да се даунлоудне, но са наредили така нещата, че да стане „неуспешна операция“ и на практика да го елиминират. Текущият обитател на тялото на полковника, разбира се, е нашият приятел MindVirus.

 

Самият MV също се казва Джеймс Терзиев и е син на полковника. От малък е имал тежко дегенеративно заболяване, което е принудило баща му да търси помощ и така е стигнал до Сенсей Якахуна, който на практика го е спасил. Първо чрез сайбъртех, а после е намерил начин да го даунлоудва от едно тяло в друго. MV е превзел тялото на Кристофър Кейн, поръчал се е сам и после замразената любовница го е извадила от моргата.

 

Признавам, хитър план.

 

И така, Драконите на кръвта се оказаха пред дилема – на кого да помогнем да си върне контрол над корпорацията. Взехме един от непознатите още неънплъгнати и го хвърлихме през джама. Оказа се, че това е било шефа на R&D – позиция, която много лесно ще бъде заета от Сенсей Якахуна. Събудихме и Саманта и се спазарихме, че даваме фирмата на Терзиев – Саманта и Спейд остават в борда и са пощадени, а за награда ние също влизаме в борда.

 

Пънковете от задните улички излязоха от лайната и се настаниха в корпорацията.

 

Където пак има лайна, но поне са скрити с много пари.

 

К Р А Й

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар