сряда, 17 ноември 2010 г.

Сесия 17

Мина и 17-тата сесия от приключенията на Тримата от Безантур. След дълго пътуване с метрото играхме в Модерно предградие. Където, освен с приключенстване, се занимавахме да качаваме летни гуми на тавана на къщата :)

Групата на Рутам, Тул и Владислак най-сетне се добра до Цитаделата и разговаря с най-силния от зулкирите - Ссаз Там. Преди това, обаче, трябваше да се измъкнат от гостроприемството на на неговия генерал Xingax. Използваха помощта на един от недоволните вампири и се промъкнаха през едно от изоставено подземие. На края на това подеземие, срещнаха един доста корав Ice Devil. Победата беше донесена от 2-те 20-ки на Тул. Оказа се, че без катаната почти нямаха шанс да убият регенериращия се и добре брониран дявол.
Пътят им продължи през вулканите на Thaymount, там се биха с Mature Adult White Dragon, минаха и през едни тунели, пълни с опасни гадини. В общи линии, в тази сесия тежките битки не позволиха подробно изследване на подземията, много стаи останаха неразгледани.
Срещата със Ссаз Там беше кратка. Той беше твърд и директен в исканията си, но много по-човечен от генерала си Xingax. Не съм сигурен, че успях добре да го представя...на висотата на неговата позиция. Можете да ми пишете в коментарите за това.
Завършиха в Безантур, със срок от 30 дни да върнат откраднатия Кимелтаар. И с решението да се противопоставят на Атимзул. Ако съм разбрал правилно?
Качеството на играта ми хареса, имаше малко повече битки...и то доста тежки. Не успяхме да придадем онова спокойствие и задълбоченост, които виждам от клипчетата на Wizards, може би единственото, с което ни превъзхождат сериозно. Може да дадете някоя идея по въпроса...а и общо за подобряване на качеството.
Очаквам да успея да разгърна и задълбоча приключението в Безантур. Да завържа някои свободни нишки. Вие формирахте ли някакви по-конкретни планове?

8 коментара:

  1. Сесията имаше леко странен характер, защото от една страна беше прилично дълга и изморителна, а от друга почти нищо особено не се случи.

    Хубаво е, че завършихме главата, и сега почваме наново. От всичките големи,като че ли най-добрата партия е самият Ссаз Там, защото няма къде по-нагоре да ходи. Ще трябва да измислим план преди другата сесия и да почнем да го изпълняваме ин-гейм.

    Относно битките - много съм доволен, че бутнахме факин дракона, но ледения дявол, си мислех по едно време, че наистина ще ни приключи. Особено, както нямахме как да бягаме...

    Следващата обещава да е интересна смяна на темпото с търсенето на Кимелтаар. Абе намираме го от воле, туряме го чисто на Атимзул и ще съм доволен :)

    ОтговорИзтриване
  2. Дълга беше заради трудните гадове, особено тоя Ice Devil си беше war of attrition.
    План е хубаво да се направи, още сега, поне да си набележите идеи...Марто вече ми спомена някои свои.
    А ще го туряте на Атимзул, така ли? :)

    Нищо не каза за ходенето в dungeon-и ...

    ОтговорИзтриване
  3. Хареса ми! Щом се прибрах вкъщи в неделя и седнах да си почета.. :Р Определено обаче си помислих, че битката с Ice Devil-a ще ни е последна. Ние със Сашко си бяхме напълно безполезни., но добре че имаме One Man Army - Тhul, да ни спаси религиозно, магическите дупенца :Р.
    За следващата сесия трябва сериозна подготовка, защото където и да се намира щита, споменът ми за тези, които го свиха под носа ни, не е от най-розовите. Ама ще се справим. Ще взема властта на църквата на Бейн в Безантур и насочвани от силата на неговата ръка, ще вземем с лекота щита.
    П.С. Мерси за гумите :)

    ОтговорИзтриване
  4. Хубава цел си си поставил,Марто. За това, дали ще е с лекота, се сънмявам :)

    - Кажете за дънджъните,ако нямате мнение погледайте клипчетата на Wizards.

    http://www.youtube.com/user/DNDWizards

    -Някой конкретен план за Безантур, подобно на мартовия за църквата

    ОтговорИзтриване
  5. Аааааа, копеле, написах супер дълъг коментар, и скапания блогспот ми прееба заявката..... гррр

    ОтговорИзтриване
  6. Добре, отначало, тогава.

    На първо място, ми харесва идеята на Марто за църквата на Бейн. Важно е обаче като се заиграваме с такива личности и фракции, да разберем къде е истинската власт, и дали така няма да настъпим някого, който не трябва, и с това да си навлечем проблеми (както стана в Телфламм).

    Кое ниво е главния клерик и какъв ще е поводът да го очистим?

    Относно Рутам Сеск - трябват ученици, и трябва да помислим как точно да го турим на Атимзул - дали ще е отмъщение, дали ще поемаме бизнеса. Казвал съм неведнъж, че според мен, най-добрата партия е Сас Там, защото той не се цели нагоре.

    Ще започнем да използваме eeeeevil стафа, ще проучим огледалото, и ще проучим и скрола на Данталион.

    ОтговорИзтриване
  7. Ето, Сашко вече започва да мисли в политически измерения. Добре си се сетил. А за клерика...не мога директно да отоговарям аз :)

    Къде ще ги набираш тия ученици? Е как ще го наебавате Атимзул, той вече е и тархион.

    ОтговорИзтриване