сряда, 10 август 2022 г.

Curse of Strahd – 06 – Съчки събирам

 

Spoiler alert: Бруно на косъм от среща със Свети Петър

Започва да ми е трудно да съм оригинален в интродукциите, затова тази направо ще я скипна. Вторник вечер в БЛО, силно намален състав без Пси и Венци и тъй нататък.

Започнахме в имението Вачер, където бяхме общували с клетата Стела, която си мислеше, че е котка. Не намерихме начин да бъдем полезни и решихме да си ходим. На път за хана решихме да минем покрай имението на бургомайстера и да видим тия светкавици дето излизали от кулата. Такива нямаше, но пък пратихме гарвана на Акта да разгледа и в кулата имаше купища книги и свитъци, както и млад мъж, който нещо си мънка под носа в транс или дълбока мисъл.

Върнахме се в хана, където Риктавио си приказавше с ханджията Юри и ни хрумна хитрата идея да питаме веселчуна за това да пообщува със Стела (все пак е добър с животните). Забелязахме, че той при споменаването и сякаш тайно се разгневи, но в крайна сметка се съгласи. Риктавио си тури някакво палто, под което имаше 100-150 дрънкулки и се запътихме към Вачерови.

Лейди Фиона беше изненадана от късния час и излезе от една врата, зад която надничаше някакво съмнително червено сияние, но все пак ни прие и ние заедно с Риктавио отидохме при жената-котка. Уменията на нашия другар свършиха работа и успяхме да я разпитаме:

  • -          Виктор Валакович бил луд магьосник и иска да избяга далеч (очевидно той е младият мъж от кулата).
  • -          Той е направил магията на Стела, с която я е „превърнал“ в котка. Подозираме, че го е направил без да иска.
  • -          Виктор  е в лоши отношения с баща си.

Казахме лека нощ на лейди Фиона и се прибрахме да нанкаме в хана. На другата сутрин потеглихме към виното. Малко преди лозята видяхме някакъв мъж да ни свети с огледалце и го последвахме в гората. Оказа се Адриан Мартиков – общо взето управителя на лозята. Видяхме и целия им клан – за съжаление те бяха прокудени от избата си от горските хора, които магически оживяват дърветата и създават съчки, които бият лошо. Ние решихме да помогнем на хората, че как фестивал без вино. Питаха ни кои сме и ние казахме … Дружината на виното! (Алтернативната идея беше Демократична Баровия).

I am Groot

Направихме хитра диверсия (дадохме една камбанка на един младеж от Мартикови, който за разиграва съчките на двора), а ние пратихме фамилиара на Акта (този път като плъх) на разведка отзад. Емо специално пусна музиката от мисията невъзможна и после ми писа да кажа, че плъхът се казва Том Круз.

Влязохме и ние и първо изчистихме избата, където имаше един шаман с 5-6 съчки. Те наистина биеха лошо, но все пак взехме превес. После продължихме нагоре, където имаше още един, когото този път изненадахме. Открихме огън и … почнахме да хвърляме най-абсурдните зарове, които съм виждал някога. Нещата се влошиха, когато от едно буре изскочи и още един шаман, който беше в костюм на винен елементал. (представете си го).

Битката беше изключително тежка и бяхме на КОСЪМ от ТПК. И то много тънък косъм. Бруно беше на косъм да гушне букета с 2 на 2 death saves & fails, но Емо хвърли хубав зар и нещата се  получиха. Брин също беше на косъм, но бе спасен от Акта в последния момент.

Уау, каква епична битка! Върнах се за малко в 3.5е, когато наистина едва едва успявахме да победим. На косъм. От ТПК.

Ибаси.

В крайна сметка взехме превес и надделяхме. Мартикови дойдоха на помощ и решихме да оставим ролплейването за следващия път.

 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар