четвъртък, 3 ноември 2022 г.

Curse of Strahd – Пророчествата на Мадам Ева десет сесии по-късно

 

Реших да направя една кратка ретроспекция на картите, които теглихме при Мадам Ева и кое сме открили, кое къде е и кое какво би могло да значи.

-----------

Картите разделихме на две части – едни първи пет, които изтеглихме от тестето и сложихме на масата и по една индивидуална за всеки от нас. Първо теглихме от петте на масата.

1.      Бруно изтегли Илюзиониста – „Мъжът не е това, което изглежда. Той се движи с карнавален дилижанс, там ще намериш това, което търсиш“. – Това може би е Ван Рихтен, но как да го намерим все още не е напълно ясно. Имаше дилижанс пред кулата де, така че това е доста добра улика. Всъщност сега като препрочетох другите пророчества и стигнах до следното разсъждение. Знаем от Стоян, че са три предмета и само три от „общите“ пророчества са с „каквото търсиш“. Четвъртото е за съюзник, а петото за врага ни. Което значи, че Ван Рихтен е свързан с единия предмет по някакъв начин. В самия дилижанс не открихме нищо, значи вероятно е при него.

2.      Йендей изтегли Шарлатанина – „Самотна мелница на връх. Там ще намериш каквото търсиш“. – Това го оправихме току що. В мелницата на Баба Марги намерихме единия предмет, който търсим.

3.       Акта изтегли Алхимика (всъщност transmuter, ама ми разваля хубавите български имена) – „Това, което търсиш е сред купчина съкровища, скрито зад врата от кехлибар“. – Това също знаем къде е, поне на теория. Предполагаме, че щом е далеч в планините, значи трябва да сме по-висок левел, за да идем.

4.       Брин изтегли Ясновидеца (seer) – „Някой ще ти помогне в битката с мрака – мъж на музиката с две глави, който живее на място с много глад и мъка“. – WHOOPS. Това беше клетият Кловис от манастира Света Марковия, когото заклахме без да искаме. Евентуално можем да „платим цената“ за него на абата (макар че това едва ли ще е приятно) или да питаме Мадам Ева какво да правим.

5.      Отново Брин изтегли Призрака (Ghost) – „Тази карта ще те заведе при врага ти (Сънчо е писал Страд, ма знаем ли). Той е в бащината могила (гробница)“. – Никаква представа къде е бащината могила.

 

След това изтеглихме и индивидуалните карти:

А) Бруно изтегли Екзекутора – „теб те е повикал висящ та бесилото, той ще те следва дори извън мъглите“. Тук си припомнихме неумиращия от миналата сесия и се сетих за някои от другите ДМ-и, които ми казваха как е имало някои наистина страхотни съвпадения, които са подсилили много съдбовния ефект на картите. Ние също бяхме УАУ. – По това пророчество не е имало развитие, но както и преди, предполагаме, че това се отнася до висящия на бесилото от сесия 2.

б) Брин изтегли Берсеркер – „ти ще срещнеш приятел в неочакван момент и той ще падне в краката ти в твоая защита, покосен от невидима болест на ума“. – Никаква представа.

В) Йендей изтегли Роуг – „в гарвановото гнездо ще намериш пътя за своята цел“ – Намерихме гнездото на гарваните (там където ни заведе дъртия Мартиков), но не знаем още каква е врътката там.

Г) Акта изтегли Артефакт – „паднал паладин, водач на орден рицарски, той пази това, което търсиш в леговището на мъртъв дракон“. – Това знаем, че е в Аргинвостхолд и че Старият гущер е този паднал паладин. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар