сряда, 31 май 2023 г.

Curse of Strahd – 29 – Rooms of Weeping и други работи

 


Тая прохладна майска вечер чорбаджи Сандо се бе излегнал на миндера по долна гаща и написа следния блог:

Съставът от последната за май понеделнишка сесия беше доста намален – без Сънчо и Венци, но пък за сметка на това напреднахме в замъка. Почнахме в стаята на Баба Марги (RIP), където открихме спелбука и. Гадната книга правеше демидж ( и то не малко) без сейв и след като си я подавахме известно време като горещ картоф, я зарязахме. Слязохме надолу към К47 и там имаше портрет на Страд от преди да е вампир и готин килим. Брин понечи да свали портрета, обаче картината и килимът се оказаха всъщност живи и ни нападнаха. Избегнахме ТПК и продължихме към К49. Там имаше 3 фенера и един скучаещ излегнал се вампир. Каза, че се казва Ешер и че нещо чака. Не ни каза какво, но разказа, че преди в замъка е имало много гости и купони, а сега всички избягват Страд, за да не си го изкара на тях. Направихме една кратка почивка тук и продължихме към гостната (К50). В килера на гостната имаше скрит механизъм, който отваря врата до горния етаж, откъдето, ако си гост, идва Баба Марги и те папка. (Доста хитро, бтв, ако решиш да дремнеш, и не знаеш, че е там, ще те цеди).



Върнахме се към стълбището и слязохме надолу. Влязохме в Т-образен коридор, където ни нападнаха два rat swarm golem-a. Избегнахме ТПК и продължихме напред. В следващата стая имаше много прах и сладка изгнила миризма. Видяхме маса с голяма торта, която беше леко съборена на земята и много пресенясала. Томът на Страд ни каза, че това е трапезарията на графа недокосната от опита му да се ожени за Татяна. Имаше също и една арфа, на която посвирихме и от земята се появи духът на Пидълуик 1. Той бил веселчун на Татяна, но брат му Пидълуик 2 го бутнал по стълбите и го убил. Той ни разказа малко повече за етажа – има кървава баня, библиотека и някакви артефакти. Пуснахме доброто духче да си ходи и влязохме в банята (К43). Там наистина имаше вана пълна с кръв, но никой не посмя да се изчипка в нея. Следващата стая беше спалнята (К42). В леглото имаше руса красавица, която се представи като Гири от Баровия. Беше някаква голд дигърка явно, но не можахме да изкопчим много от нея.

Зад нея Ниалис видя тайна врата и влязохме в К45. В края на дълъг коридор имаше ниши с 10 статуи замръзнали в ужас. Книгата ни каза, че това са статуи на древни герои, които са се опитвали да набият Страд, а той ги е превърнал в статуи с ужасени лица.

Отидохме в К37 – библиотеката. Книгата ни каза, че самият Страд често я ползва. Имаше гигантски портрет на Ирина/Татяна. Зад камината имаше тайна врата, след която намерихме сандък заобиколен от сребро и злато. Отворихме го и ядохме парализа, но пък се оказа празен. Решихме една проста загадка (трябваше да вземем факлата от скелета и да я поставим на мястото и), което отвори и следващата врата към К39. Този коридор беше целия в паяжини и ние ги подпалихме с факлата за всеки случай. К40 имаше въже, което се спускаше някъде от високо. Акта литна да проучи и се оказа вързано към камбана.

Последната за вечерта стая К41 се оказа доста интересна. Беше октагон с куполен таван, който беше боядисан в черно и имаше малки кристали залепени по него, така че да приличат на звезди. В средата има малко 6 метра висока кула, която е направено от някакви метални тухлички. Йендей извади sun sword-a и видяхме очертанията на врата. На покрива на кулата имаше някаква фигура като сянка на гаргойл. Пробвахме да интерактваме с фигурата, но нищо не стана. Акта взе меча и литна нагоре до звездното небе. Звездите заблестяха и фигурата отгоре изчезна. Пробвахме много начини да отворим вратата, но не успяхме. Томът на Страд ни каза, че тук има як трежър (артефакти).

Върнахме се към К40 и дръпнахме въжето. Камбаната звънна и към нас се спуснаха няколко гигантски паяка. Дали сме избегнали ТПК ще разберем следващия път.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар