събота, 17 юни 2023 г.

Curse of Strahd – 30 – Най-ми е добре когато има трежър


 

С доста голямо закъснение, но сядам да напиша блога за трийсетата юбилейна сесия по Страд. Ще бъда кратък, защото съм изморен от дългия път към вкъщи, а пък утре едва ли ще успея поради множество дела.

Играхме на 8 юни, бяхме всички без велотуриста Сънчо и започнахме точно след като няколко паяка се сурнаха отгоре ни в стая К40. Мислехме, че ще е на живот и смърт, но паяците се оказаха кекави и ги пребихме. Върнахме се в К41 да решаваме загадка и установихме, че звездното небе прилича на небето над Креск. Подляхме малко светена водица от Креск на вратата и тя се превърна в истинска врата. Бруно отключи без проблеми и вътре намерихме съкровището:

  • -          Helm of Brilliance
  • -          +2 shield, който дава +2 инициатива
  • -          +1 Rod of the Pact Keeper
  • -          Alchemy Jug
  • -          Доста жълтици

Брин заприлича на украсен TIR

Направихме почивка и слязохме на долния етаж, където се озовахме в К33. В тази стая имаше жена – Хелга, която е вампир, дъщеря на обущаря Рувак от Баровия. Тя е била отвлечена от Страд преди 4 години. Хелга беше по-скоро приятелски настроена към нас  искаше да ни помогне да унищожим Страд. Според нея Страд е в криптата. В съседната стая има стълбище, което слиза право надолу (К 83). Можем и да вървим по етажите, както досега. Тя на каза също, че за да унищожим Страд, трябва първо да унищожим ковчега му. Всички, които са опитвали да го пердашат, дори и да са го победили, в крайна сметка са изхабили всичките си ресурси, защото той се е връщал постоянно.

В затапената част на коридора на юг открихме тайна врата и влязохме в коридора К26. На края му имаше две врати отстрани, а в дъното – левитиращ скелет. Отворихме дясната врата и влязохме в тронната зала (К25). В дъното и има две стълбища, които отиват надолу. В стаята има и още една врата, през която влязохме и попаднахме в залата зад скелета. Залата К30 беше пълна със скролове, книги и мебели, а в средата на голямо бюро седеше Лийв Лайпцг – главният счетоводител. Венци е записал, че се е държал неуважително, но аз не помня какво си говорихме. Изглежда нищо интересно не сме изкопчили от него и зад него стигнахме до К21 (вито стълбище). Върнахме се обратно в тронната зала и отидохме в отстрещната врата на коридора. Там се оказахме на дълъг полуоткрит коридор надвиснал над непристъпните скали. Стоян разкри, че това е един от възможните входове в замъка.

Представям си, че така се влиза в замъка през скалите.

 Над скалите на терасата имаше два трона с дви фигури. Кои са те ще разберем следващия път…

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар