петък, 7 юли 2023 г.

Curse of Strahd – 33 – Млади булки

 Този път ме мързи да измислям оригинална версия на клишираната интродукция, затова започвам от воле и без редакция. Шести юли, Венци е на море, ние се потим в задушното БЛО, разхождаме се из криптата на Рейвънлофт и…

Отидохме до южната крипта. Входът беше запречен от три телепорта. Брин понечи да хвърля стотинки в телепортите – единият водеше навътре в стълбите, другия навътре в криптата, а третия – така и не разбрахме къде.

Брин се хвърли вътре и се озова в една от нишите заклещен от решетка. Бруно му метна меча, който троши всичко и Брин се освобод. Другите го последваха, но решетката се регенерира и точно в този момент се появиха трите булки на Страд. 

Хафтеее

Битката беше епична, с много търкаляне по земята от наша страна, много зли магии от тяхна и за капак на всичко върколакът Емил Туралеску се оказа предател, дейба и мамалигаря. Използвахме горе долу всичко което имахме, смайтове, каунтърспели, кокала на света Марковия, sunsword-а, всичко. Готиното беше, че кокалът ги убиваше ако паднат под 25 кръв и така бутнахме една. В крайна сметка успяхме да надделеем, макар че Бруно беше ухапан от скапания върколак и бе прокълнат с ликантропия.

В средата на стаята имаше голям ковчег от черен мрамор и ние извадихме меча, който веднага се съгласи да строши ковчега на дявола Страд и свършхме работа. След което се прибрахме да ближем рани в криптата на света Марковия, която ни опази от зли енкаунтъри. За съжаление, както се очакваше, кокалът се превърна в прах след битката с булките.

На следващата „сутрин“ отидохме в гробницата на Сергей и му взехме бронята, която се оказа +2 plate armor и Брин я взе, с което се назоби до козирката. Имало значи смисъл да се играе паладин в това приключение.

След това отидохме в криптата на краля и кралицата. Акта говори с железните стражи да ни пуснат за аудиенция и синкавото поле между тях угасна. Ние слязохме внимателно по стълбите и там го намерихме.

Страд фон Зарович.

В цялата си прелест.

Държеше чаша вино и със свръхестествения си чар ни каза:

„Добре дошли в моя дом.“

Няма коментари:

Публикуване на коментар