събота, 10 октомври 2020 г.

Eberron 12 – На борда на Розовата блудница

 


И така, след последната епична сесия на Батулия, Драконите на Мира продължават напред, за да уговорят тъй важните дипломатически отношения между Карнат и Бреланд. Намираме се на борда на гигантски лирандарски въздушен кораб, командван от ракшасата капитан Фануш.

След като вербувахме карнатския костен рицар, за да ни помогне с ориентирането в мистериозната страна, останахме да си приказваме с капитана. Той ни каза, че корабът се казва Юмрукът на Бреланд, но има неформално име сред моряците, което е всъщност старото му име – Розовата блудница. Преди войната корабът е бил много популярен сред аристокрацията като плезир круиз. Капитанът ни настани в каютата ни, където имаше две спални и се разбрахме да починем и след това да приказваме пак.

Ние, разбира се, проверихме всичко за капани и намерихме две гайки до едното легло и странно огледало, което имаше илюзия в себе си.

Ходихме да говорим с капитана и той ни разказа за маршрута ни – трябва да направим една сложна маневра, когато минем през Dragon’s Crown, за да не привличаме вниманието на разни летящи гадове. Също така…най-краткият път за Корт (столицата на Карнат) е през Моурнленд, демек Зоната. Ще спрем във Ватиронд (откъдето е нашият приятел Векнир), там ще презаредим с провизии и ще търсим гид за Морнленд (или както ние им викаме…сталкери).

Питахме го за огледалото, но той много съмнително нищичко не ни каза и решихме да разпитаме из екипажа. Дочухме слуха, че ако отидеш пред огледалото и кажеш три пъти „розовата блудница“ стават интересни неща. Речено – сторено. Отидохме до огледалото и казахме магическите слова и стаята се напълни с розова мъгла и ефирни аромати на тежък парфюм. След миг от огледалото се показа един крак в женска обувка, после още един, огромна гръд…и се запознахме с Розовата блудница. „Тя“ се оказа скандално кросдресинг джудже, който беше готов на плътски ласки на секундата, но ние успяхме да го поразпитаме. „Той“ ни разказа, че любовникът му е бил принцът на Аундаир, който го е затворил в това огледало, за да му се радва вечно. Преди това е бил на морски кораб и е бил съвсем истински пират. Да, официално стигнахме до този момент. Steampunk drag queen dwarf pirates.

Секунда да осмислим написаното.


Та блудницата ни разказа, че е от най-добрите в занаята и, че реално вижда и чува всичко на кораба. Също така смята капитана за педераст, както и че най-лошите две групи хора в обществото са педерастите и жените.

Ето вече и в нашите игри се експлорват прогресивни теми като стиймпънк кросдресинг джуджета пирати. Блудницата искаше да ни опъне, ама ние му казахме да се прибира. Той нещо ни се разсърди, но Бен го посплаши с висок intimidation и той се прибра в огледалото, че даже и пари не пожела.

На идната сутрин Бен социализира малко с карнатския костен рицар, за когото научихме, че се казва Авелек. Той ни разказа, че е разочарован, че старите обичаи в Карнат са изместени от модерни, които са вредни за кралството. Истински консервативен войвода. Заформя се известен камарад с него.

Последва маневрата около драконите, която за съжаление не беше успешна, защото се сбихме с един месингов дракон. За щастие съвместните усилия бяха достатъчни, за да свалят кръвта му достатъчно, че да може Бен да го убие като хвърли ВСИЧКО по него. Я, 5 ниво файтър не било лошо.

В края на деня пристигнахме и във Ветиронд. Там не ни посрещнаха с фанфари и бързо научихме, че обичаите изобщо не са това, на което сме свикнали. Тежката сянка на Моурнленд тегне над мястото и навсякъде броди духът на нищетата и отчаянието. Местните оцеляват само, защото не знаят какво друго да правят. Мнозина от тях са родени или са развили мутации заради влиянието на Моурнленд.



Научихме, че местният феодал е лорд Беснар (който управлява в отсъствието на Векнир), но дали ще получим среща не е ясно.

Ракшасата ни поведе към Сивия вятър – местният хан, където знаем, че се събират гидове за зоната. Оставихме капитана да капитанства и се пръснахме да общуваме с посетителите.

Барманът беше уорфорджд сглобен от няколко части (нещо, което е много съмнително и на което не се гледа с добро око в обществото) и той ни каза, че пътят през Моурнленд е безумие и, че ако искаме да стигнем до Корт, просто да летим над водата. Също така ни каза, че е виждал капитана 5 пъти в тази същата кръчма. Стана ясно, че ракшасата има собствена адженда.

Бен разговаря с един мутант, който се представи като Ред. Той е гид за зоната, но той също ни каза, че е безумие да се минава през Моурнленд. Малка скоба – Бен също е мутант заради влиянието на Моурнленд и е мутирал до драгънборн. Ред му каза, че в бившият сириански град Естон има много такива като него.

Йови приказва с двама мъже с брони, които бяха много съмнителни и явно лъжеха, че са сириански бежанци, но те пък казаха, че ще ни заведат в зоната без проблеми.

На Фануш казахме, че няма желаещи за зоната, което доста го изненада и той държеше да минем точно през Моурнленд. Ние го натиснахме да изплюе камъчето и той каза, че Кралските тъмни фенери са му казали, че над Трейн ни чака нападение. Защо не го казаха на нас… не знаем, дали ни работи капитанът…също не знаем….

В крайна сметка решихме да минем през реката и напуснахме кръчмата.

Отново супер сесия, макар и кратка. Подозирам, че Стоян е разчитал на това да сме надъхани да влезем в Зоната, но на 38 хит пойнтс, лично аз мисля, че е добре да поизчакаме по-високите нива J J




неделя, 13 септември 2020 г.

Eberron – 11 – The Second Battle of Batulia

 

Бойното поле в замъка


Знаем, че когато се ходи на Батулия, ще е хубаво. И в студ и в жега, ние сме на линия, скарата цвърчи, ракията (или както беше този път сингъл каск уискито) се лее, а играта ни придобива още малко острота благодарение на прекрасната обстановка.

И тъй, втория уикенд на септември 2020 направихме втората за сезона батулийска епопея. Съставът беше пълен (напоследък все е пълен – само така, момчета!) и ето какво се случи…

Започнахме в гнездото на Червения бухал. Тайните проходи из Brokenblade Castle ни откараха до секретен етаж, където ЧБ помещава ладията си и част от лакеите си. Бен реши да използва най-слабото си умение (стелт) и отиде към ръба на етажа (там където е илюзията), за да остави маркировка от външната страна стената. Разбира се, вдигнахме шум, но успяхме да забаламосаме ъндед лакеите така че да не ни обърнат внимание. Стана време за решаване и решихме да говорим с тях. Бен се показа на ръба и моментално бе забелязан. Пробва да поговори с тях и един тъп зар по-късно вече бяхме в битка. При това доста корава. Гадовете УДРЯХА и ни парализираха, пък и бяха цели 6 на брой. Ние ползвахме бутащите елдрич бластове на Йови, за да ги изхвърляме навън и в крайна сметка с доста усилия ги победихме.

След тежката битка настана време за луут. В единия сандък (впрочем не е лошо да спомена, че много от материалите в гнездото на бухала бяха с герба на Корпорция Канит) имаше 10 поушънки, в другия – малко treasure. Знаехме, че имаме малко време преди да дойдат всички стражи в замъка и се разделихме. Бен грабна знамето със символа на ЧБ, Рагнар взе документите от бюрото, а Крънчи разгледа заключената стая в дъното. В нея имаше нещо особено интересно – екзоскелет на птица. Имаше място и за втори, но явно ЧБ си го ползваше в момента. Взехме диаграмата на апаратурата и екзоскелета с надеждата някой ден и ние да полетим. Имаше и червена плюшена кутия (отново с герба), в която имаше нещо като пистолет (който липсваше) и три епруветки със светлосиня течност за ъндедване (беше със същия цвят като сините очи на ъндедите, с които се бихме).

Discworld death cover for Terry Pratchett Paul Kidby the art of Discworld  by Paul Kidby on artnet

Някакво такова синьо

След като изтарашихме всичко останало, насочихме усилията си към сейфа. Там имаше капан, но Крънчи се справи с него и успя да преодолее сложните защити. Вътре имаше една ръчка право в стената. Бен напрегна мишци, дръпна ръчката и….

Няколко тарана почнаха да бутат колоните на замъка!

Явно бяхме открили аварийния изход, при който всичко се разрушава. Бързо се окопитихме и въоръжени с 3 feather token-a и една метла изхвърчахме през илюзорната стена. Цопнахме в реката, бяхме извадени и бързо бързо поведени от хората на Кор в тронната зала. Там вече цареше оживление, Кралят беше строил всички в пълно бойно и ние се изтъпанчихме най-отпред барабар с мъжете. Кор тръгна да обяснява, че ние сме в дъното на нещата и Кралят каза да разкажем. Последва малко чуденка как да не издъним никой от високите етажи и го отиграхме, че сме нанесли съкрушителен удар на Червения Бухал и на терористичната организация Мечовете на свободата. Бяхме представени като „Драконите на кръвта“ (както вече и сами се представяме) и сякаш тълпата ни хареса.

В това време сексапилната журналистка Вики Вейл от Sharn Inquirer ни даде визитката си за интервю. Йови я взе с мейдж хенд и и прати месидж с нашия адрес и и каза „9 часа“.

Look of the Week: Vicki Vale's investigator chic in Batman

Само че брюнетка, все пак това е homage, не плагиатство

Тук, нещата се уталожиха и всеки тръгна кой от къде…НЕ, разбира се! Хаосът достигна невиждани нива след като се създаде суматоха и се оказа, че любимата на всички принцеса Хайдит е била „отвлечена от Карнатски bone knight“.  Ние моментално заподозряхме нещата и казахме на Кор, ама той не ни повярва, но пък ни даде пълен карт бланш да правим каквото си искаме. Ние искахме да пийнем по бира в Счупения меч, но по улиците на града беше избухнал mob justice и всичко дето беше карнатско или свързано с мечовете на свободата ставаше жертва на разгневените тълпи.

Прибрахме се вкъщи (демек на адреса на Петьо), където някой беше сменил ключалката. Отново я разбихме (колко пъти?!) и влязохме, за да открием нашия стар приятел Сам Спейд.

Сам настояваше да си довършим задачата с Вика Слок. Спомена ни също така, че зад Мечовете на свободата седят огромни икономически интереси. Ние му казахме, че продължаваме задачата, но очакваме по-голям съпорт и по-голяма награда. Той ни обеща и двете, тръгнахме да го разпитваме, но сякаш нищо ново и смислено не научихме и той си тръгна.

В свободното време ударихме една Кратка Почивка и разгледахме документация на Червения Бухал. Там се говореше за разни „смокинови и ябълкови дървета“, „бостани“ и други кодови наименования явно за силите, с които разполагат Мечовете. Научихме също, че гениалното скривалище е правено около 5 години и работи от около 2. (Впрочем, можем да проверим Мечовете от кога функционират и от кога се изявява Бухалът).

Настана вечер и дойде опасната усойница Вики Вейл. Тя ни забаламоса, че е неопитна журналистка, но всъщност беше изпечена отвсякъде и много бързо почна да търси противоречия в това, което казваме и да ни слага думи в устата. Ние я позаплашвахме и се опитахме да дадем балансирано интервю, в което да не дъним Кор и компания и за финал и казахме, че ако напише добър репортаж ще и дадем феноменална история, която ще я изстреля в орбита.

На следващия ден станахме, купихме един вестник и ни посрещна заглавието „Окървавените дракони: нека има мир, но внимавайте, ако не слушате краля“. Вики ни беше представила като мутри и беше загатнала за некомпетентността на Кор и Цитаделата. С две думи not great, not terrible. Илюстрацияте беше как държим плененото знаме на ЧБ.

Решихме, че като ще търсим Вика Слок и Дасина, да ходим да издирим бащата на момичето. Отидохме в Счупения меч и говорихме с него. Той беше доста объркан и каза, че не и се меси в работата, защото тя работи за Цитаделата. Споменахме за сандъчето, но той само се напрегна и почна да ни лъже. Опитахме се да извъртим разговора за покойната му жена, но наистина много го изнервихме и ударихме на камък.

Разделихме се и Йови и Рагнар чакаха ир-Мороз да излезе навън, за да го проследят, а Крънчи и Бен отидоха при Кор да продължат разследването. Бащата на отиде наникъде.

Кор ни посрещна със сутрешния вестник и ние признахме, че е грешка, което беше добре, защото Кор призна, че самият крал си е патил от тази жилеща оса Вики Вейл. После ни разказа, че нещата с Карнат доста са се обтегнали, тъй като разярената тълпа е пленила посланика на Карнат и го е хвърлила в реката вързан за камъни, след което е запалила посолството. От Хайдит нито следа, а пък нашият добър приятел Векнир е заминал на изток да мести Летящата крепост по-близо до Карнат. Опитахме се да врътнем разговора към Вика Слок и неговите телепортационни умения и Кор се съгласи, ако измислим добра причина да ни даде да говорим с него.

Тук някъде Венци е написал, че сме научили, че синята течност е серум, който се ползва в Карнат за създаване на ъндеди. Как точно стигнахме до тази информация…не помня.

Сетихме се за нашия познайник bone knight-a от преди да срещнем Векнир (който идваше да вземе принцесата) и решихме да отидем при Корпорация Тарашк, които имат Mark of Finding и специализират именно намиране на неща, места и хора. Изтъргувахме един ioun stone срещу един scry и те ни казаха „елате след час“.

За да уплътним времето, използвахме новата броня на Крънчи, която му дава swim speed и той обходи дъното и намери клетия посланик, когото пратихме към Кор.

Върнахме се към офиса на Корпорация Тарашк и те ни казаха, че нашият човек лагерува недалеч от Роат. Проблемът е, че той е там от няколко дни и Хайдит при него няма. Което значи, че не е бил той. Все пак взехме назаем по един кон от стражата (Йови си караше метлата) и се пуснахме да го проверим. Той доста се зарадва, когато ни видя и бързо разбрахме, че няма нищо общо. Той е действал изцяло на своя глава и идва с карета пълна със скъпоценности с идеята да откупи принцесата и да стане принц. Също така доста се изкефи на историята че карнатски bone knight е похитил принцесата. Ние пробвахме да му вкараме оферта да дойде с нас в Роат и да гарантираме неговата безопасност, но той се отказа.

Поговорихме малко за Карнат и разбрахме, че местният крал Каюс Трети е забранил производството на ъндеди, но пък имало доста стари интереси, които са по-хардлайн и си държат на ъндедите и реално погледнато не е изключено точно те да са похитили Хайдит. Взехме си довиждане и хайде обратно в Роат.

Решихме да разпитаме единствения свидетел на похищението – младата прислужница на Хайдит. Поговорихме с момичето, позаплашвахме я, но тя си държеше на историята – рицарят дошъл на костна змия, сборичкал се с Хайдит, метнал я на змията и отлетял без да остави следа. Хммммм….Стоян ни подсказа, че нещо ни притеснява и почнахме да умуваме какво пропускаме.

Първоначално помислихме, че самото поведение на Хайдит е подозрително. Тя е излязла да „вземе жезъла на краля“, но е отишла в покоите си и то не през парадния вход със стражите, ами през страничния таен вход. Следите от борба в стаята също бяха съмнителни…прозорецът беше разбит, но сякаш отвътре. Умувахме и лека полека насочихме интереса си към личността на самото слугинче. Коя е тя? Кои са майка и баща и? Тя каза, че е сираче и че Хайдит я е взела под крилото си (ааааа, сега докато го пиша и осъзнавам това бяха точните думи – „под крилото“, браво, Стояне, изключително тънко!). В един момент някой попита „тя прилича ли на някого“ и осъзнахме, че виждаме малката сестра на Пъстърва. Когато я разкрихме, тя тръгна да скача през джама, но ние я хванахме, после тръгна да се коли с кама, но и това спряхме. Викнахме стражата, после лично Кор и му демонстрирахме, че сълзливото слугинче се е превърнало в опасен звяр, който кълне копоите.

Незабавно отидохме в Цитаделата в секретния кабинет на Кор и започнахме да дискутираме. Камата на момичето е от Карнат и е камата, с която Хайдит е пристигнала от Карнат в детството си. В това време дойде един странен медузочовек, който се казва Нула, за когото разбрахме, че е разпитвал прислужницата. Той ни каза, че историята с рицаря е сюжет, който Пъстърва е казала на сестра си да разкаже, а в самия ден Хайдит е влязла в стаята си и прислужницата е излязла и не е видяла какво наистина става.

Обсъждахме как да продължим и Кор ни предложи да оглавим дипломатическата мисия до Карнат. Както каза Венци – скамейката им е къса. :D

Кралят се е сдухал много тежко от „похищението“ (може би наистина го вярва) на Хайдит, Кор трябва да се грижи за реда, а синовете му са….единият не става, защото е бил нападнат от тигрите (бтв, май става дума за тоя с белега), а другият е финансов министър. С две думи…наистина няма кой, а пък Кор ни призна, че откакто ни познава най-добре се е получавало, когато ни оставя сами да си вършим работата.

Какво да кажа освен….посрещнете ДРАКОНИТЕ НА МИРА!!!

Речено-сторено, но ние все още искаме да говорим с Вика Слок. Кор отново не ни даде, но този път изплю камъчето и каза, че те го държат, защото той е най-силното оръжие в арсенала на Бреланд. Бреланд се готви за война, а Вика е човек, който може да телепортира армии! (Не че не се сетихме за тоя вариант още преди 3 месеца де J). Сетихме се за нашия приятел карнатския костен рицар и решихме, че ще е гот да го вземем с нас да помага и да имаме някой, който да ни ориентира в местната обстановка.

С това и разкрихме какво се е случило. Дасина е агент на Цитаделата и е била нагърбена със задачата да спечели доверието на Вика. Тя го е съблазнила и те заедно са „избягали“, но тя всъщност го е предала на Цитаделата. Нападението на влака е било непредвидена случайност и действие на все още неизяснен играч.

Предадохме тази информация на Сам Спейд със сендинг, взехме по някой друг магически предмет от оръжейната и се отправихме към Лирандарския летящ кораб. Официалната процесия набързо ни тикна акредитацията в ръцете (гигантски свитък с около хиляда мечки на него) и ни качи в гигантския светещ летящ град на капитан Фануш. Капитанът е достолепен ракшаса и въздушният му кораб е най-великото нещо, което сме виждали. Взехме си гудбай и отидохме да вземем последната карта от колодата.

Спуснахме се над лагера, където рицарят сладко спеше, Йови се пусна с метлата надолу, потупа го и го събуди с безсмъртните думи:

WAKE THE FUCK UP, BONE KNIGHT, WE HAVE A PEACE TO NEGOTIATE!

Той набързо строи ъндедите да скрият съкровището и да го чакат, качи се на кораба и бързо потеглихме в нощта….

Какво да кажа…сигурна най-дългият ми блог пост изобщо….може би една от най-епичните сесии на всички времена…ще се помни дълго…


Dragonmarked Houses - House Lyrandar — Dump Stat Adventures

 

 


вторник, 25 август 2020 г.

Eberron – 10 – Няма замъци без дънджъни


Нещо напоследък ми се случва да закъснявам с писанията в блога, но това се дължи на факта, че животът ми е страхотен и съм зает с феноменални дела, а през останалото време ме мързи. Но стига толкова скромност, ето как продължиха приключенията на четиримата несретници (защо винаги играем такива?) в Роат.

След срещата с Кор, на която неуспешно преговаряхме за магически оръжия, решихме, че най-разумно е да разберем откъде точно е дошъл големът сглобен от останките на Мечовете на Свободата.

Пътьом пуснахме и един сендинг до Сам Спейд, че Кор знае къде са Вика и Дасина и, че общо взето ние сме дотам.

Рагнар ни заведе на мястото и с малко опипване и доста strength чекове успяхме да отворим секретната врата. И какво ни очаква? Дънджън, разбира се!


Поехме надолу и се озовахме в стая пълна с халюциногенна мъгла, която ни караше да ни се привиждат разни работи. С много мъки успяхме да се съберем, да се завържем за едно въже и да се доберем до стена. Някак си издрапахме до друг изход и попаднахме в помещението, където е бил сглобен големът. Там имаше доста бурета с логото на корпорация Канит пълни с части за големи.

Нататък имаше мистериозна стая с 6 шахти (някои от които отходни), която не проучихме и една стая с деактивиран капан, където имаше секретна врата, която излиза в кухнята на двореца. Решихме да изкараме акъла на готвачките по-нататък и свърнахме на юг.

Последва голяма стая с доста гербове и щитове, където двама стражи ни казаха, че е „забранено“. Имаше нещо странно в поведението им и Венци в крайна сметка ни убеди да ги нападнем с железния аргумент, че „като ги оставяме живи, после винаги имаме проблеми“. Няколко рунда по-късно се оказа, че това не са хора стражи, ами ъндед уайтове, оставени да вардят. Посбихме ги и продължихме напред през заключената врата.

Зад вратата имаше стълба и ние се покатерихме по нея. По самата стълба имаше тайни отвори за наблюдение на стаята на Белязания, библиотеката, различни спални…Най-отгоре стигнахме трапдоор, хвърлихме един височък стелт и излязохме. Там ни очакваше доста яка изненада. Имаше цял етаж от замъка, където липсваше външната стена, която отвън се виждаше като илюзия, имаше плац, където стои въздушна ладия, няколко ъндеда, като онези, които бяха в скривалището на Бухала под пазара и за десерт – гигантско знаме с лика на Червения Бухал се полюшваше от приятния бриз.

Как да не му се изкефиш! Червеният бухал е епичен противник и му се възхитих напълно. Много съм доволен, че избрахме по-скучната в известен смисъл страна в конфликта, защото мистериите около ЧБ са уникални.

Тук решихме да оставим екшъна за следващия път и да решим какво да правим.

 

Няколко дни по-късно, докато се чипках, ми хрумна една идея кой е ЧБ (или поне негов генерал). Чорната пантера Хайдит („щерката“ на краля) е моята кандидатура. Разсъдете сами…От една страна е видимо опасна чорна пантера. После е от Карнат, където са некроманти (знаем, че ЧБ действа с ъндеди) и най-сетне има пълен достъп до замъка. И най-важното…ако се окаже, че е тя, ще имаме огромни проблеми с доказването. А при Стоян никога не е лесно :D


четвъртък, 13 август 2020 г.

Eberron – 09 – Broken Blade Castle

Brokenblade Castle | Eberron Wiki | Fandom

И ето, че изиграхме поредната сесия в магическия свят на Еберон. Съставът беше пълен, мястото няма нужда да го споменавам, директно пускам екшъна.

 

Започнахме в Замъка Счупен Меч, където след аудиенцията на Векнир и Краля на Бреланд (Мечока) се оттеглихме в покоите си преди утрешната ни среща с Кор (брат и съветник на краля, както и шеф на Черната Цитадела). Решихме Рагнар да поразучи малко преобразен на котка и той стигна до стаята на един от хората, които бяха при краля. Имаше голям белег на лицето, затова нека засега му викаме Белязания. Въпросният индивид бе доста изнервен от нещо, имаше доста писма в стаята му, недовършени, които започваха със „Скъпи Татко…“. Рагнар поразгледа и се чупи през прозореца. Един feather token по-късно и Рагнар успя да се захване на един перваз. В това време друидът забеляза, че някаква масивна човекоподобна фигура се запътва към покоите на нашето парти.

 

Гостът се оказа ужасяващ флеш голем, създаден от телата на познатите ни членове на Мечовете на свободата, с пришити главите им по цялото си тяло, чиито мъртви очи ни гледаха с тъпа и неумолима омраза. Сбихме го без особени проблеми и вдигнахме алармата в замъка. Пратихме един сендинг до Векнир и той дойде и съвсем откачи като видя какво става.

 

В това време стаята ни беше обследвана от Верен – гном от цитаделата, който щеше да прави доклад за сигурността. Пробвахме да го подкупим и сплашим, но не стана. Той ни каза също, че някой ни е наблюдавал, защото са намерени няколко магии в стаята.

 

На следващия ден се озовахме на закуска при Краля-мечок. Той ни питаше как да закрепи нещата с Векнир и ние опитахме да помогнем да се закрепи мир. Там беше и Карнатската му щерка Хайдит (още известна като Чорная пантера), която се включи в разговора. Останахме с впечатление, че на краля не му е лесно и като цяло не му се занимава. Отвсякъде го притискат, но нас като цяло ни хареса, даже ни покани на лов, като приключат събитията.

 

След това щерката ни заведе при Кор в Черната Цитадела. Там съветникът на краля с две думи ни разказа, че:

-          Арестът ни е поръчан от него, защото не са знаели какви сме и що сме.

-          Вика и Дасина са „при тях“ в безопасност. Двамата са се забъркали в някакъв много хай—левел заговор между корпорациите и въпреки усилията и пазарлъците ни, Кор ни предупреди да не задълбаваме повече.

-          Не ни смятат за опасност и имаме амнистия.

-          Кор знае, че сме били свързани с Мечовете, заради признанията на Петьо.

 

Ние предложихме услугите си като своеобразен Suicide Squad, но Кор вече беше една крачка пред нас и ни даде мисията да намерим самоличността на Червения Бухал.

Цялата комуникация ще бъде през свръзката, която май се оказа, че е старата ни приятелка Малика. Дадоха ни ключа от квартирата на Петьо и с това търсенето започва.

 

Последно за голема научихме, че явно е създаден в замъка и основната хипотеза е, че е вендета от Мечовете.

 

Търсенето на Бухала започва, а ние навлизаме все по-дълбоко в сивите океани на съмнителния морал.


неделя, 2 август 2020 г.

Eberron – 08 – Двойните агенти избират страна


Ето че не бях писал в блога от доста време. Последната ни сесия беше на 22 юли, мястото беше БЛО, съставът – отново пълен и за капак дори не останахме заключени вътре. Но пък в това време сключих брак и заслужено, както правят младоженците, се оттеглих на почивка.

 

Ето и какво стана в тази вълнуваща сесия.

 

Започнахме в кръчмата където срещнахме Векнир ил-Талах и неговите хора, както и мистериозната Малика, чиято игра още не можем да разгадаем. През нощта нямаше произшествия и всички заедно се запътихме към Роат. Крънчи се опитваше да разпитва Малика по въпросите на археологията (а и да я държи под око) и тя му заяви, че Драконовото Пророчество е тотален мит, но пък имало един тип в Университета Моргрейв, който е спец по тея неща. Той се казва професор Дефтелок (поне така мисля, защото е леко размазана снимката – бел. Саш).

 

В това време на другите им хрумна гениалната идея да спретнем един „приятелски двубай“ между Векнир и Бен и по този начин да си изпълним мисията. Аз лично не бях очарован от тая идея, но щеше да е забавно така че пробвахме. Векнир, разбира се, измете пода с Бен, но драконороденият успя да го удари няколко пъти доста лошо и така спечелихме още повече от уважението му. Готино беше и това, че проведохме битката доста описателно. Също така имам идея за house-rule, която ми хрумна току-що. Ако в двубой някой каже култова реплика, да има да кажем 50% шанс да получи inspiration. Сетих се, защото имаше такава реплика, изречена от Бен след една особено свирепа атака на Векнир. „Това заболя, но Шарнската полиция бие по-лошо“.


Поставям въпроса за дискусия.

 

Също така край огъня се обсъждаше възможността, ако кралят не прояви милост към нас, да играем вместо смърт да ни заточи в източните покрайнини при Векнир, където ще грухаме много експириънс и артефакти от Зоната…тъй де, от Морнленд.

 

На идния ден влязохме отново в Роат през източната порта, където не ни разпознаха. Йови използва mage hand, за да свали постера с лицата ни. За всеки случай.

 

Отправихме се към Счупения меч. Хората на Векнир се заеха да се разполагат, места имаше за всички и ние седнахме да чакаме. Крънчи се заприказва с някакъв изобретател, който беше обграден от няколко „разпилени“ бойноковани и обмениха малко ноу-хау. Човекът се казва Мерикс Дека…(Марти, много грозно пишеш!) и е горгон на южния клон на Корпорация Канит. С добър зар на Знание научихме, че на корпорацията е забранено да произвежда нови бойноковани, но се носи мълва, че леко заобикалят правилата като послъгват, че „тези машини, които виждате са от частния резерв на корпорацията, строени още по време на войната“.

 

По едно време Бен излезе навън да се облекчи и беше срещнат от Пъстърва. Тя почна да го разпитва и той се опита да я разубеди да атакуват, но безуспешно. Фанатизмът си е фанатизъм. Тя, обаче, ни каза кои са агентите на Мечовете.

 

На мен лично ми се щеше нещата да се решат безкръвно, но нямаше как да стане. Трябваше да изберем страна. Мечовете са терористична организация, но пък пак бяха сладки. В крайна сметка, решихме да играем от Векнир и когато излезе известният певец еди-кой-си и чухме сигнала, избягахме от масата, където засвяткаха гръмотевици и битката започна. Не беше лесно да се бием с Мечовете, но те удряха лошо и бързо ни мина. Най-много се притеснявахме от това да не се забележи, че те ни наричаха предатели. Притеснението остана, тъй като не успяхме да очистим последния жив – Петьо и Векнир нареди да го арестуват, за да бъде съден.

 

В крайна сметка – със или без победа, за мен Бухалът постигна своето. Успя да демонстрира на Векнир, че Мечокът е отхлабил властта си в столицата и вместо добруването на народа се е впуснал в дворцови интрижки. Това впечатление дълбоко разстрои източния лорд и той бесен директно накара мъжете си да се въоръжат и да тръгнат към Замъка.

…………..

И така не след дълго ние се оказахме на аудиенция при Краля. Бяхме въоръжени в замъка (защото Векнир каза в прав текст, че не могат да бъдат сигурни). Тук Марти не е записал много подробно, така че разчитам на спомените на всички, за да допълня липсите в моите.

 

На аудиенцията бяха самият Крал, дъщеря му (която е от Карнат) – отново нечетимо написано име, брат му и Кор – мрачният мъж в черно, който го играе съветник на краля.

 

Векнир беше крайно емоционален и доста натрича Краля, като беше интересно, че самият Крал по-скоро му играе по свирката и е склонен на компромиси в името на добрия вкус. Векнир дори намекна за една сецесия, с което съвсем остави нещата да висят на косъм, но дружно се реши, че утрото е по-мъдро от вечерта и истинските решения ще се взимат утре.

 

Също така Векнир грам не ни прееба и ни представи точно както каза, че ще направи – като мъже на честта, които освен, че са направили голям жест към него, освен това и скочили с мечовете си да го защитават. Обяснихме за какво престъпление ни търсят (цялата неразбория с влака, Дасина и Вика) и Кралят беше склонен да ни помилва, но за зла участ (логично) се оказа напълно незапознат и делегира цялото дело на съмнителния Кор. Кралят го натисна да ни съдейства и на следващия ден имаме аудиенция с придворния паяк.

 

Всички заедно останахме да спим в двореца и тръпнем в очакване да разберем по какъв точно начин ще ни го начука съветникът на Краля.

 

 

 

 


вторник, 14 юли 2020 г.

Eberron - 07 - Обрат


Този път автор на блога е Пси а.к.а. Сънчо :)
...и денят дойде. Макар да почнахме по-късно, играхме пак същото време и седяхме заключени в БЛО докато не дойдоха да ни отключат.  Събрахме се на едно по различно място в началото, пред МС, където намерихме наш Стоян на първа линия в тълпата (безстрашен и обграден от потенциално болни хора). След не много време се отправихме към нашето място за игра, като по пътя взехме и малко джънк (все пак Марти за какво беше гладувал цял ден).

            Мечовете на свободата ни предоставиха всичките си ресурси за тази мисия, дадена ни не от кой да е, а от самия Червен Бухал. Оспяхме да изровим от сандъците им дори няколко магически предмета. Някои се сдобиха с брони, пръстен, други с магически пръчки, както и няколко колбички. Щастливо си легнахме да качим нива. Посред нощите дойде конник с информация за нашата задача. От него разбрахме, че Векнир и неговата свита са общо 11 човека и са на 2 дни от тук вече. Ще пренощуват преди града в The Golden Dragon Inn , държани от House Ghallanda( тамошния Хилтън). Решихме да направим нашата засада там и без да губим време тръгнахме да се измъкваме от града, преди да се разведеляло. Йови ни прекара с новопридобития си Нимбус 2000 през стената на града, но докато прелетим един по един през нея се съмна и няколко стражи ни забелязаха. Веднага се вдигна аларма и ни погнаха. Направихме две диверсии и успяхме да им се изплъзнем. Решихме да злезем от гората и да се отправим по главния път към хана. След няколко часа преход срещу нас се зададоха близо 20 немъртви война , наобградили черна карета, предвождани от Карнатски Bone Knight. След кратката ни среща (защото не искахме да му се натрапваме) успяхме да разберем, че е тръгнал да иска обратно дадената от тях невяста от Мечока (тя е дъщерята на карнатския крал, дадена за залог - бел. Саш.), носейки в замяна огромни богадства. Йови успя да спечели доверието му и беше награден с костица и каза да го потърсим ако минаваме през Atur. 

            История: Карнат се намира в северната част на Khorvaire управлявана от Крал, смятан от доста хора за вампир. Според слуховете, той е излязъл на слънце посред бял ден без да му се случи нищо, с което е опровергал тази теория, но мнозина смятат , че преди това той се сключил договор с Blood of Vol, от където е взел тази сила. В страната за военна дейност се ползват много немъртви и правят чести походи в Mournland, където търсят реливки от войната.

Стигайки хана, всички бяхме втрещени от красотата му. Веднага влязохме и задействахме плана ни, да вземем всички стаи без една, където се надявахме да се настани Векнир. Дадохме 85 gp и ни връчиха 21 ключа. Един от гостите на хотела, млада жена с арбалет и лека броня, приличаща на дъщерята на Путин , която разглеждаше някакви карти , ни забеляза как 4 души прибират всички ключове от хотела. Бен забеляза това и реши да я заговори, тя беше доста опърничава и нямаше голям успех. Йови реши да се пробва и той, смятайки че никой не може да устои на неговия чар, но явно тя се беше сблъсквала и друг път с такива като нас. Накрая единственото, което успяхме да разберем за нея е, че е археолог.


След не много време пристигна и Векнир с неговата охрана. През вратата на хана влязоха трима души. Всички изглеждаха като войни преживяли много битки, двамата от тях с тежки брони и едно огромно същество с гигантски чук, което изглеждаше като човек, ако хората бяха произлезли от огретата. Веднага разбрахме кой е Векнир, аурата му на лидер и на човек, който е свикнал да дава заповеди не можеше да бъде скрита. Изглеждаше като някой , претърпял много битки, с превръзка на окото и доста други белези, които се виждаха на местата без броня (приличащ на Кинг Брадли от FMA). Веднага отиде на рецепцията, за да наеме стаи и да настани хората си. Доста се разгневи от факта, че целия хотел беше зает и как неговите хора, борещи се всеки ден на границата , ще трябва да бъдат настанени в сламата. Бързо решихме да променим малко плана ни и да се сближим с него. Крънчи набързо направи едно копие на една от евтините стаи и му дадохме оригинала, като плана беше там да настани неговите хора , а ние да спечелим доверието му с нашия дар. Той се трогна много подаръка, не вярваше че са останали такива доблестни мъже като нас , почти му избиха сълзи ...но отказа. Веднага събра няколко стола и поръча на гоблините от хана да ни почерпят , както и хората му. С неговата топлота (и гиганта до него)  ни накара да се замислим сериозно дали искаме да го ступаме. Точно когато всичко вървеше добре и до нас седна Археоложката и се намеси в играта. Всички настръхнахме и започна една игра. Накрая я представихме като наша спътница, Бен успя да прати огромния Богатир при нея, като му подшушна , че тя го желае и той без много мисъл се запъти при нея. След още малко веселие бяхме сигурни, че не можем да му посегнем ...поне засега. Разказахме му че сме бегълци и го помолихме да худатайства пред Мечока за нас ( и пропуснахме частта с мечовета на свободата). Той се нави и след още няколко халби почнахме да си лягаме. Все още обаче не знаехме каква игра играе Археоложката, дали не е някакъв асасин пратена като резервен план на мечовете, или шпионин на Карнат, а може и наистина да е археоложка… За всеки случай Крънчи остави своето куче да пази пред вратата ѝ. Рагнар легна при охраната на Векнир и него самия в сламата, като беше готов веднага да ни прати съобщение чрез новите Sending stones на Бен. 

Вечерта мина без никакви проблеми и след закуска всички се отправихме наобратно към Wroat. 

петък, 26 юни 2020 г.

Eberron - 06 - Червеният Бухал




И така, една топла дъждовна четвъртък вечер на 26 юли, продължихме мистериите и загадките на Бреланд и неговата столица. Мястото няма смисъл да го споменавам, а пък съставът беше пълен.

След малко повечко приказки относно актуалните и не толкова събития се преместихме в малката лодка на Пъстърва, която ни даде писмо от Червения бухал – лидерът на Мечовете на Свободата. Отворихме го и там имаше една нарисувана диаграма, която Стоян ни пресъздаде майсторски. Разгадахме, че срещата е на рибния пазар в полунощ.

В това време решихме, че няма да е оферта да се размотаваме ей така из града при положение, че навсякъде е пълно с плакати с нашите красиви лица и Крънчи удари една дегизировка. Бен стана червен дракон, Рагнар стана грозен мъж, Йови се превърна в жена, а пък самият бойнокован си смени леко боята както в GTA.

Решихме да си се приберем при Пепи и точно бяхме почнали да се смеем как си мисли, че като заключи, няма да влезем и ни изненада местният капитан от стражата Волнар. Човекът видимо обичаше да си сърба в работно време и ние, разбира се, го поканихме вътре. Последва епично баламосване на бедния капитан, който остана запленен от чара на мадам Яша (алтер егото на Йови) и се разделихме с най-приятелски чувства.

Ударихме един рест и отидохме на рибния пазар да търсим бухала. Там ударихме на камък и доста време се лутахме, докато открием входа към тунела, който беше под една бъчва. Мисленето не ни е силата, това си е факт още от време оно. В подземната база на бухала имаше един лакей със синя качулка и една въздушна ладия, в която се качихме и тя ни изстреля в облаците, където имахме среща с Червения Бухал. Трябва да призная, че леговището му ме впечатли. Нашите приятели от Мечовете на Свободата изглеждат като пълни мелвини, но този тип май е мощен.

Бухалът комуникираше по много интересен начин – с езика на жестовете, а думите излизаха от устата на лакея му. С две думи се спазарихме той да ни каже къде са Дасина и Вика, а в замяна ние да направим едно силово действие. В рамките на 3 дни в Бреланд директно в замъка ще дойде благородникът Векнир ир Талах. Гербът му е кървав меч и ще идва с антураж. Той е благородник от пограничните земи с Mournland. Нашата задача е да го пребием, но не и да го убиваме. Също така можем да разполагаме с пълната мощ на нашата клетка на МС (оръжия, боеприпаси, диверсии).

Стиснахме си ръцете с Бухи и се върнахме в тунела, откъдето продължихме пак по един тунел към нашите хора от МС. По пътя взехме, че се сбихме с едно черно желе, но ние сме много опитни и го разфасовахме набързо без много поражения по самите нас.
За финал стигнахме и до клетката на МС, където те много се радваха да ни видят и заявиха, че ще участват и ще ни помагат в начинанието.

И така, за следващия път остава да изберем стратегията. Къде ще го причакаме? По пътя, в града или някъде другаде? Колко ще му е охраната? Как ще действаме?

Всичко това, следващият път, когато вече някои ще бъдем 4 левел. =)

четвъртък, 28 май 2020 г.

Eberron – 05 – Нещо намирисва в дома ир-Морос и това не сме ние, въпреки, че се возихме покрити с риба



И ето, че само в рамките на няколко дни успяхме да се организираме за follow-ъп сесия след Битката за Батулия. Мястото беше обичайното (и обичано) БЛО, съставът – пълен и настроението на шест.

Започнахме от това, че някой изказа предположение, че ранените Дасина и Вика вероятно са потърсили лечение и затова отидохме при корпорация Джораско, за да проверим дали не са там. Служителката на корпорацията ни каза, че не ги е виждала и даже се опита да ни рекетира, но ние хвърлихме високи социални скилове и успяхме да я посплашим. В крайна сметка си тръгнахме олекнали с 10 злато, с нашия собствен Wanted poster (на който сме ние и Вика, но без Дасина) и с информацията, че такова лечение има само в Цитаделата.

На връщане към дома на Пепи решихме да взимаме лодка и едно младо момиче на име Ева ни качи в нейното продънено корито. Отначало помислихме, че е капан, но тя се легитимира, че е от МС и затова се оставихме да ни носи.

На тайното събрание всички бяха със сини маски (доста безполезни, ако трябва да сме честни). Разпознахме Пепи („Бисер“), едно джудже („Дъб“), двама халфлинга и явно лидера на клетката („Гръм“). Идеологията им е крайно демократична, дотолкова, че искат да очистят краля, за да дадат глас на всеки шарнски пропадняк. Също така, бих добавил, че са доста фанатизирани и всякакви усилия да им се налее трезва реакционерска мисъл вероятно биха били напразни.
Anniversary of Soviet Revolution: | Rtuc's Blog
Това е мечтата на Мечовете на свободата

Ние от своя страна им разказахме за нашите премеждия и ги убедихме, че можем да си бъдем полезни. Разбрахме се те да ни изкарат контрабандно от града и да отидем да проверим имението на ир-Морос на 20км от Wroat.

В това време Крънчи качи ниво и вече има готино механично куче, което доста помага в битка.

На следващата сутрин Ева („Пъстърва“) ни натовари в лодката, покри ни с риба и ни остави на една мелница извън града. Ние поехме по пътеката през Bear Forest към имението. Гората беше гробище за метални създания и дори намерихме останките на един Warforged Titan. 

В имението срещнахме духа на лейди Линара ир-Морос – покойната съпруга на Басил и майка на Дасина. Разбрахме, че е умряла преди 25 години. В кулата, обаче, се оказа, че си живее Басил. Той явно е близък с краля и даже намерихме едно празно писмо с калиграфски изписано КТФ. Досетихме се, че може би значи „Кралските Тъмни Фенери“.

В другата част на къщата видяхме копано из пода и изглеждаше сякаш в пръстта е имало обект с размерите на сандъче. Заподозряхме, че това е онова сандъче от влака. Имаше и следи на около седмица, които водят в гората. Питахме лейди ир-Морос, но тя не ни отговори, а само започна да буйства и да страда.
Ghost of dead Noble - Pathfinder PFRPG DND D&D d20 fantasy ...

Решихме да нощуваме в кулата. През бурната нощ чухме звучи от копане и видяхме Линара как копае с кирката на същото това място. Тя взе нещо, което го няма и хукна с него през прозореца в гората. Ние я последвахме и бяхме нападнати от 3 Intellect devourers. За щастие ги оправихме без жертви, продължихме след лейдито и я намерихме на поляната убита от камък. Започнахме да копаем под тялото и намерихме истинските и кости. Погребахме я в гроба в градината на къщата и това освободи духа и в небитието.

Тръгнахме наобратно към лодката, където ни посрещна Ева и ни каза, че лично Червеният Бухал иска да се срещне с нас. Даде ни и свитък какъвто имаше при Пепи. Тук и приключихме.


Какво научихме?

Може би Басил е очистил жена си, може би някой друг…има съмнителна история около фамилията ир-Морос. За мен цялото нещо имаше вкус на сайд куест, отчасти заради това, че сме пришпорени от времето да търсим Дасина и Вика, но все пак добра сесия и нямам търпение да играем отново.

понеделник, 25 май 2020 г.

Eberron – 04 – The Battle of Batulia pt.2



Много неща се случиха от последния ми блог пост. Светът потъна в опасната пандемия на Ковид-19, пазарите се сринаха, после пак се оправиха, Стоян Панчев си обръсна брадата и после отново я пусна. И така, след няколкомесечната карантина решихме да отпразнуваме относителния край на „мерките“ като прекараме няколко дни на най-великото ролево място на планетата – Шато Марти в Батулия.

Няма да описвам всички приключения извън ДнД, но основни хайлайти бяха пиенето на ракия в петък вечер, премеждията на Пси из БДЖ-то и фейсбук аутрейджа, който предизвика снимката на обезглавения от Марто змей. Къде с паузи, къде с подремване, но в двата дни, в които играхме успяхме да съберем около 7-8 часа игра, през които се случи следното….

Започнахме там, откъдето приключихме – търсехме мистериозната благородничка Дасина ир-Мороз, за която знаем, че е купила билетите за нея и Вика Слок преди мнимата му кончина. Открихме имението и в един от гъзарските квартали на Шарн – Ocean View. Почукахме и разговаряхме с хобгоблина иконом Покор Болот (или както впоследстиве стана известен – Покер Белот). Той учтиво ни прати на майната си, но ние го помолихме да предаде съобщение за гибелта на Вика Слок, при чието споменаване той видимо се притесни. Все пак трябваше да измислим начин и естествено за пореден път използвахме краля на диверсията, господаря на промъкването – Рагнар във формата си на котка. Той влезе, поразходи се и забеляза следи от много набързо оправян багаж, купища карти на Бреланд и никаква господарка. Интересни бяха портретите на благородното семейство (включая и бойната Дасина). Интересно беше, че дворът на аристократката свършва направо на края на една от кулите на Шарн и там имаше едно много съмнително въже, което се спуска надолу.

В това време другите отидоха на приказват с майстора на глеймъруийва Далафар за бизнес идеята на Бен – да продава тези одежди със смърт и разруха на глупави богаташчета. Оказа се, че той няма интерес да продава на хора, които не разбират изкуството, но пък се кефи на доминация, насилие и разруха. Бен беше безкрайно вдъхновен и предложи на майстора да му направи личен глеймъруийв, с който да се бие на арената и да унищожава враговете си в битка. Майсторът беше впечатлен и каза, че ако го искаме достатъчно, би могло да се случи.

Обратно в дома на ир-Мороз направихме диверсия, в която Рагнар бе подгонен от прислугата, а другите тихомълком си отключиха и през градината притичаха до края на имението и до въжето. Заедно се спуснахме надолу до тясна площадка, на която изглежда имаше сервизно помещение. На вратата имаше капан, който тръгна да ни изхвърля Крънчи навън, но успяхме да се задържим и влязохме в първия дънджън в Еберонските ни приключения.

Намерихме една тайна стая, където отново имаше голяма карта на Бреланд с много имена. В нея се ступахме с една ДнД класика – displacer beast, когото победихме с известни усилия. Едното от имената беше Патер ир-Даин от Wroat (столицата на Бреланд) с адрес Silver Row Street 14. До името му имаше дебело подчертано МС. Видяхме и едно познато лице – сержант Бакстър, до чието име пък пишеше ПК, БК и КТФ? Имаше и сандък, в който имаше отпечатъци от това, че на дъното му е седяло нещо ромбоидно. Тръгнахме надолу из донжона и по стълби заслизахме и стигнахме до отвор в стената, където може да се наблюдава някаква Сиреанска кръчма. Не проумяхме значението на това и продължихме надолу, където намерхиме някакво сервизно помещение, където имаше униформи на House Orien. Надянахме по една и излязохме…..на гарата. Там Рагнар забеляза Дасина (тъй като я беше виждал в имението) и с нея имаше мъж, който я целуна. Побързахме да се качим на влака и успяхме. Йови и Бен седнаха до тях, а Рагнар и Крънчи завардиха двата входа.

Мина кондуктор, когото се опитахме да заблудим, че имаме специална работа в Wroat, но сякаш не ни повярва много.

След като се оправихме с него, започнахме да говорим с Дасина и Вика. Те бяха много враждебно настроени, но ние се опитвахме да им докажем, че сме френдли и да ги разпитаме. Това, което измъкнахме от тях е, че Вика е вербуван от корпорацията, заради особено мощния си драгънмарк – той е особено талантлив в телепортирането (специалитетът на Ориен) и от корпорацията са пожелали да го развият и направят ценен кадър. Но той е срещнал Дасина и те са се влюбили и решили да се откажат от корпорацията. Това, разбира се, не било толкова лесно и когато видели, че Мисак е убит, направили план и решили да избягат.

Дасина държеше едно сандъче, което явно беше сандъчето от дънджъна и доста се ядоса, като я питахме да него. Доста се ядоса и като споменахме Патер ир-Даин и тогава спряха да говорят с нас. Ние, от своя страна се възползвахме от 15-часовото пътуване и ударихме един лонг рест, след като пратихме един Sending до Сам Спейд (в дънджъна намерихме три свитъка).

През цялото време не можахме да се отърсим от чувството, че Дасина не ни казва цялата истина и, че освен, че ни лъже и нас…работи и бедния Вика, който е хлътнал до уши по нея. Предположихме, че тя иска да използва талантите му за да прави сечено на Ориен. Изказа се дори и хипотеза, че той би могъл да бъде ползван да телепортира армии.

Важно е да се отбележи и, че Дасина ни излъга за семейното си положение – каза, че родителите и са мъртви, а пък братята и (за които предполагаме, че не съществуват) гонят артефакти из Ксендрик. Бяха и доста изненадани като им разказахме какво всъщност се е случило с Мисак (който не е бил убит, а само направен да изглежда мъртъв, явно за да бъде разпитван). Тук ме обхваща приятно чувство от това, че нагазваме в един от любимите ми елементи на пълп и детективския жанр – всеки си гони целите, но нещата не се объркват само за протагонистите – объркват се за всички.


И така, на сутринта Рагнар се прозяваше шумно, когато погледна през прозореца на купето и забеляза Сам Спейд, който язди до влака. В този момент един от пътниците нападна Дасина и Вика, тя използва суматохата, за да счупи прозореца и да се качи на покрива на движещия се влак, те я последваха и, разбира се – и ние.

Нашата тактика, както и на въздушната ладия преди няколко седмици, беше да ги бутаме така че да падат. Супер добре се върза новото умение на Йови да ги блъска с елдрич бласта. Копелетата, обаче бяха доста корави и точно почти стигнахме до ранените Вика и Дасина, когато Вика със сетни сили нарисува една пентаграма и се чупи с гаджето си. Сам Спейд ни даде пари да се черпим и ни каза да ги издирваме, защото те най-вероятно са близо. Също така ни посъветва да не слизаме на гарата, защото там ни чакат.

С това приключихме и екшъна от първия ден.


На следващата сутрин (която беше и сутрин в Еберон) скочихме от влака, преджапахме релсите, за да се влеем в тесните улички и почнахме да издирваме Патер ир-Даин.
Намерихме адреса му и разбира се нямаше никой. Ние направихме диверсия за пред местните, когато Крънчи отключи и беше нападнат от благородника в засада. Крънчи не искаше да го напада, но той пусна някакъв флешбенг и тръгна по покривите. Последва преследване до парка, където най-сетне го хванахме, набихме и пренесохме до тях. По пътя ни видя и майстора от съседния дюкян, който беше много разочарован, че Петьо е почнал да гуляе и да се занимава с най-кошмарното от людските злодеяния – демокрация.

Самата ни интеракция с Патер не почна добре и бързо деградира. Той ни наричаше копои и грабители, но пък ние го бихме и ограбихме, така че не е като да не беше прав. Той не знаеше кои са Дасина и Вика. Намерихме едно писмо с восъчен знак – бухал. Усетихме, че така няма да стане и сменихме играта като започнахме да му казваме, че сме дошли с влака и помагаме на двама бегълци на корпорация Ориен.

Той поомекна към нас и ни каза, че от неговата организация са знаели, че „копоите на мечока“ чакат някого на гарата и са били готови да ни помогнат. Разбрахме, че неговата организация са Мечовете на Свободата (МС) и искат да рушат устоите на монархията в Бреланд. Всички врагове на „тлъстия мечок“ са техни приятели. They must be fun at parties. :D

Започна да се оформя и хипотеза каква е била целта на Дасина – да убеди Вика да използва телепортация за убийството на края на Бреланд. Нямаме още доказателства, но нещата сочат натам.

Той ни даде и малко информация, която на пръв поглед не е свързана с мейн куеста, но е полезно да знаем.

  •           Кралските Тъмни Фенери са секретната полиция на краля на Бреланд и са много много страшни.
  •           Басил ир-Морос е бащата на Дасина и представител в парламента. Рентва апартамент в хан „Счупения меч“, иначе имат имение извън града.
  •           Корпорация Медани – които се занимават с извличане на информация („икнвизицията“, както се наричат самите те) имат седалище в Wroat.


С Пепи се разбрахме да се чакаме вечерта в къщата му, когато се получат сведения от съвета на МС. В това време отскочихме до Счупения меч, за да погледнем апартамента, но решихме да не влизаме с взлом за трети път (е, всъщност Венци отново мина под вратата), защото нямаше сведения Дасина и Вика да са там.

Рашихме да се връщаме в къщата на Пепи, но въпросът остана – къде са Дасина и Вика?

петък, 3 април 2020 г.

Черно слънце - Записки от първата сесия



                    Първа сесия по ЧС (revised)
Къде ще почваме?
Сталинград - градът-герой успял да одържи напорите на нацистката военна машина, дори да премине в контранастъпление. Достатъчно мощно само за няколко дни да изтласка германските войски на повече от осемдесет километра в южна посока.-------началото на 1943 година

Сталинград- “новата” столица на това , което е останало от великия СССР.Градът-история , борещ се да запази наследството на умираща човешка идея, да победи сили останали неразбрани за твърде дълго време.
Управляван от така наречения ГКО (Комитет за държавна отбрана) и от малка група джуджешки  търговци остава един от стълбовете на цивилизацията в тези райони на света,въпреки все по-отслабващите си позиции.------- късната есен на 1999 година
Самият град е разделен на три части-Новгород,Старгород и Дупката.
Дупката представлява онези части от Сталинград, които ГКО не възстановява след дните на обсадата и през останлия повече от половин век.В момента там живее 1/3 от 200 000-ното население на столицата в пригодени стари руини и малък брой  , построени от джуджетата , жилища.Там също така се намират част от манифактурите и огромните работилници, където се ремонтира наследството на съюза.
Малко пътища водят към Дупката, и само два моста ги свързват с останалата част от града.
Старгород-това е реставрираната от Червената армия част от Сталинград.Павирани улици, високи сгради от началото на века,ремонтирани в манифактурите автомобили и дори няколко паметника.Тук се помещават сградите на управлението,домовете на високопоставени партийци,военни и семействата на сребърните бригадири.Жилищните блокове на горивния профсъюз и модерните апартаменти на алхайските благородници допълват картината на този странен оазис от миналото.
Новгород-представлява група от селца процъфтели и сраснали се в новата част на Сталинград.Характерни с гъсто населените си тесни улички и белите си паянтови къщи и множеството храмове на различни култове , които иначе са забранени в останалите части столицата.Тази част продължава да се разраства заради пазарищата си,Главния път и забраната кораби да акостират в другите части от града.




Системни изменения:
Skills:
Пистолети- (4xAG);Винтовки(5%+2АG);Автомати(2xAG);Тежки картечници(2xAG);Гранатомети(2xAG)
Защита(PE+AG)-за всеки 10% в това умения героя получава +1 Броня

Ремонт-Всяко оръжие има процентно намаление при стрелба.За премахването на това намаление чрез поправка се изисква хръвляне срещу (Ремонт- 10хn%) при ремонт до -10 и (Ремонт-20xn%).Като повечето оръжия не издържат повече от 2-3 ремонта от този вид.


Джудже-
                        STR    PE       EN       CH      IN        AG      LK
Мин.               2          1          4          1          1          1          1
Макс.              10        6          12        6          10        10        10

Бонусите на джуджетата са: +20% на Поправяне и +20% на Близък бой,ако използват секира или боен чук













четвъртък, 2 април 2020 г.

Черно слънце - Оръжия


5.Оръжия

Пистолети















ТК(Тулски системи на Коровин)-
Мин сила-3                Цена-600ИР
Тегло-5лбс                Единичен-5
Поражение-+3          Насочен-6
Далек-17                     Патрони-6,35мм
Пълнител-6 или 8
Шанс за  провал-60%
Намаление-30%



ТТ-30(Тулски Токарев)       Цена-1000ИР
Мин сила-4                           Единичен-4
Тегло-5лбс                            Насочен-6
Поражение-+4                        Патрони-9 мм                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
ТТ-33
Мин. Сила-4                            Цена-1800ИР
Тегло-5лбс                               Единичен-4                                                                                             
Поражение-+6                        Насочен-6
Пълнител-9 или 10 патрона              Патрони- 9мм        
Далек.-23
Шанс за провал-85%
Намаление-10%



П-38
Мин. Сила-4                Цена-1400ИР
Тегло-5лбс                  Единичен-5
Поражение-+5            Насочен-6
Пълнител-7патрона    Патрони-9мм
Далек.-18
Шанс за провал-89%
Намаление-25%

П-38(къс-използван от Гестапо)
Мин. Сила-2                Цена-900ИР
Тегло-3лбс                  Единичен-5
Поражение-+2            Насочен-6
Пълнител-4 патрона   Патрони-4.5мм      
Далек-11                   
Шанс за провал-89%
Намаление-20%       




Маузер ВТП-М1
Мин.Сила-4               Цена-1300ИР
Тегло-5лбс                Единичен-5
Поражение-+4          Насочен-6
Пълнител-6патрона             Патрони-9мм                       
Далек.-19
Шанс за провал-80%
Намаление-15%       

МаузерВТП-М2
Мин. Сила-5                          Цена-1000ИР
Тегло-6лбс                            Патрони-9мм
Поражение-+6                      Единичен-5
Пълнител-7патрона             Насочен-6
Далек-22
Шанс за провал-75%
Намаление-12%



Маузер-712
Мин. Сила-5              Цена-2400ИР
Тегло-7лбс                Патрони-9 мм
Поражение-+5                                  Единичен-5
Пълнител-10 или 20 патрона          Насочен-6
Далек-23                                            Автоматичен-5
Шанс за провал-84%                                   Патрони на залп-4
Намаление-16%при авт 24%

Зиг-Зауер-Модел 1938
Мин.Сила-5                           Цена-1800ИР
Тегло-5лбс                            Патрони-7,65мм
Поражение-+5                      Единичен-5
Пълнител-7патрона             Насочен-6
Далек.-20                              
Шанс за провал-90%
Намаление-26%

Симсон М27
Мин.Сила-5               Цена-1850ИР
Тегло-6лбс                Патрони-7,65мм или 7,62мм
Поражение-+5          Единичен-5
Пълнител-8патрона  Насочен-6
Далек-22
Шанс за провал-86%
Намаление-15%

Менц-''Лилипут''
Мин.Сила-3               Цена-500ИР
Тегло-3лбс                Патрони-4,25мм
Поражение-+1          Еденичен-4
Пълнител-5патрона  Насочен-5
Далек-13
Шанс за провал-91%
Намаление-13%

Автомати,Карабини и Винтовки

Мосин-1938(карабина)
Мин.сила-6                Цена-3000ИР
Тегло-20лбс              Патрони-7,62мм
Поражение-+7          Единичен-5
Пълнител-5               Насочен-6
Далек.-20                  
Шанс за провал-89%           
Намаление-12%        Патрони-7,62мм

Винтовка-98/40
Мин.Сила-6               Цена-2500ИР
Тегло-23лбс              Единичен-5
Поражение-+6          Насочен-5
Пълнител-5              
Шанс за провал-84%              
Намаление-17%        Патрони-7,92мм
Далек.-21

ФГ-1
Мин.Сила-6               Цена-3600ИР
Тегло-25лбс              Единичен-5
Поражение-+7          Насочен-6
Пълнител-10             Автоматичен-6
Шанс за провал-88%              Патрони на залп-4
Намаление-15% при авт.28%         Патрони-7,92мм
Далек.-25

Г-41М(Маузер)
Мин.Сила-6               Цена-2100ИР
Тегло-24лбс              Единичен-5
Поражение-+6          Насочен-6
Пълнител-10            
Шанс за провал-70%              
Намаление-19%        Патрони-7,92мм
Далек-26

Г-41В(Валтер)-разлики с другия модел
Поражение-+8
Шанс за провал-85%
Намаление-25%

Г-43-разлики с 1-ви модел
Поражение-+8                      Пълнител-10 или 20 патрона
Шанс за провал-90%
Намаление-10% при авт.25%         Има авт.-4патрона на залп
Цена-3000ИР

 
Токарев,1935(карабина)
Мин.Сила-7                           Цена-2500ИР
Тегло-26лбс                          Единичен-5  
Поражение-+7          Насочен-6
Пълнител-10             Далек-24
Шанс за провал-87%                       Патрони-7,62мм
Намаление-24%

Симонов-АВС-36
Мин.Сила-6               Цена-3200ИР
Тегло-23лбс              Единичен-5
Поражение-+7          Насочен-6
Пълнител-10 или 15             Авт-6
Шанс за провал-89%                       Патрони на залп-5
Намаление-20% при авт.31%         Патрони-7,62мм
Далек-26

Токарев-СВТ38
Мин.Сила-6               Цена-2700ИР
Тегло-21лбс              Единичен-5
Поражение-+6          Насочен-6
Пълнител-10
Шанса за провал-91%          Патрони-7,62мм
Намаление-13%
Далек-24

Токарев-СВТ40-разлики с предния модел
Поражение-+7
Шанс за провал-80%
Намаление-12%
Цена-2900ИР

МП-38
Мин.Сила-6               Цена-2100ИР
Тегло-25лбс              Единичен-5
Поражение-+7          Насочен-6     
Далек-18                    Авт-6
Патрони в залп-4      Патрони-9мм
Намаление-15% при авт.25%
Шанс за провал-75%


 
МП-40 разлики с предния модел
Поражение-+9
Намаление-20% или 30% на авт.
Цена-2700ИР

Дегтярев,ППД 34/38
Мин.Сила-6
Тегло-27лбс
Поражение-+7
Далек-21
Патрони на залп-6
Намаление-16% при авт.29%
Патрони-7,62мм
Пълнител-25 или 71
Цена-3500ИР
Единичен-5
Авт и Насочен-6
Шанс за провал-80%

Дегтярев,ППД-40 разлики с предния модел
Поражение-+9
Намаление-25% при авт.30%
Цена-4000ИР




Шпагин,ППШ-41
Мин.Сила-6
Тегло-30лбс с дисков пълнител и 25 с прав         Единичен-5
Поражение-+9                                                          Авт-5
Далек-22                                                               
Патрони на залп-7                                                   Насочен-6
Намаление-10% или 20% при авт.
Патрони-7,62мм
Пълнител-25 или 71
Шанс за  провал-86%
Цена-6000ИР

Судаев-ППС-42
Мин.Сила-6                           Шанс за провал-87%
Тегло-20лбс                          Авт-6
Поражение-+7                      Цена-4900ИР
Далек-23
Патрони на залп-6
Намаление- 24% при авт.
Патрони-7,62мм
Пълнител-35

Судаев-ППС-43 разлики с горния модел
Поражение-+8
Намаление-26%
Авт-5
Цена-5500ИР


Оръжия за ръкопашен бой

Юмрук и ритник
Освен ако не Ви липсва някои крайник, по всяко време можете да ги използвате.Най-основното оръжие на човека,още от ранно детство.
Мин.Сила-1                               Единичен-3тд    Обхват-1
Щета-1d4+Ръкопашен бой       Насочен-4тд

Бокс(обикновен)                            Цена:100ИР
Често използван при кръчмарски сбивания или от различни  банди в големите градове.Обхваща пръстите и е удобен ако искаш да счупиш нечии нос или кост.
Mин.Сила-3                                        Единичен-3тд
Тегло-3лбс                                          Насочен-4тд
Щета-1d10+Ръкопашен бой              Обхват-1

Бокс(с шипове)                                  Цена:300ИР
Мин.Сила-3                                        Единичен-3тд
Тегло-4лбс                                          Насочен-4тд
Щета-(1d10+4) +Ръкопашен бой       Обхват-1


Боксови Ръкавици                           Цена:250ИР
Ако сте решили да ставате като Виталий Кличков, то непременно ще се нуждаете от тези неща.Дори след Изгрева на територията на Русия все още се организират боксови мачове от който се печели доста.
Мин.Сила-5                                    Единичен-3тд
Тегло-4лбс                                      Насочен-4тд
Щета-1d4+Ръкопашен бой            Обхват-1

Боксови Ръкавици(с метални пластини)   Цена:300ИР
Мин.Сила-5                                      Единичен-3тд
Тегло-5лбс                                         Насочен-4тд
Щета-(1d4+5)+Ръкопашен бой        Обхват-1



Хладни оръжия

Счупена бутилка                          Цена:5ИР
Идеално оръжие, когато в кръчмето някой те напсува на майка.Ти просто хващаш първото шише, което ти попадне под ръка разбиваш го в главата му и след това го дозаколваш с останалото.Плащаш само за бутилката.
Мин.Сила-3                               Единичен-3
Тегло-2лбс                                  Насочен-4
Щета-1d6+Ръкопашен бой        Обхват-1

Метална тръба
 Цена:15ИР
Мин.Сила-5                                 Единичен-5
Тегло-10лбс                                 Насочен-5
Щета-1d10+Ръкопашен бой       Обхват-1


Дървена бухалка                        Цена:20ИР
Откакто хората са слезли от дърветата те използват това оръжие да се защитават и да се избиват.Основата може да е клон откъснат от близкото дърво или крак на стол или маса, върху нея заковаваш 2-3 пирона и оръжието е готово.
Мин.Сила-3                                Единичен-3
Тегло-5лбс                                  Насочен-4 
Щета-1d8+Ръкопашен бой        Обхат-1

Meтална палка                            Цена:50ИР
Това е полицейска версия.Представлява дълга около 70см метална пръчка с дръжка за хващане в края.В големите градове полицията често я използва за да раздава правосъдие сред народа, който се бунтува.
Мин.Сила-3                                 Единичен-3
Тегло-4лбс                                   Насочен-4
Щета-1d10+Ръкопашен бой       Обхват-1

Нож                                           Цена:50ИР
Най-обикновен домакински нож, дръжката му е дълга около 15-25см, острието е метално, но може и да е от заострен камък или друго нещо.
Мин.Сила-2                                  Единичен-3
Тегло-2лбс                                     Насочен-4
Щета-1d10+Ръкопашен бой         Обхват-1

Копие                                        Цена:150ИР
Копие!!!!!Дръжката е дървена или метална(на дължина е около 2 метра), в края и има метален, остър накрайник(виж също МЕТАТЕЛНИ ОРЪЖИЯ)
Мин.Сила-4                                   Единичен-4
Тегло-4лбс                                      Насочен-5
Щета-(1d12+3)+Ръкопашен бой   Обхват-2

Кама                                              Цена:90ИР
Най-основното оръжие за всеки наемен убиец.Това оръжие лесно и бързо може да бъде извадено и след това да влезе в употреба.Камата е дълга около 20см и е доста остра.( виж също МЕТАТЕЛНИ ОРЪЖИЯ)
Мин.Сила-2                                 Единичен-3
Тегло-1лбс                                    Насочен-4
Щета-(1d10+3)                                 Обхват-1



Меч                                                  Цена:400ИР
Използвано често през Средновековието това оръжие е намерило употреба и до днес в ерата на електричеството и огнестрелните оръжия.Металното острие е с дължина около 1метър или по-малко, дръжката е от метал.
Мин.Сила-5                                    Единичен-3
Тегло-4лбс                                       Насочен-4
Щета-(1d8+5)+Ръкопашен бой       Обхват-1

Меч за 2 ръце                                   Цена-850ИР
Мин.Сила-7                                      Единичен-5  
Тегло-8лбс                                        Насочен-6
Щета-(1d12+5)+Ръкопашен бой     Обхват-2

Брадва                                           Цена-100ИР
Най-обикновенна дърварска брадва, използвана както в бита така и в битка.
Изкована в човешка ковачница този инструмент е с метално острие и дървена дръжка, на дължина е около 50-90см.
Мин.Сила-4                                Единичен-3 
Тегло-3лбс                                   Насочен-4
Щета-(1d10+1)+Ръкопашен бой       Обхват-1

Двуостра брадва или секира          Цена-300ИР
Мин.Сила-6                                  Единичен-5
Тегло-4лбс                                     Насочен-6
Щета-2d10+Ръкопашен бой         Обхват-1

Секира(джуджешки модел)            Цена-2000ИР
Изкована от джуджета тази секира е основното оръжие използвано от джуджешката армия в миналото(както и в настоящето,въпреки сериозното влияние на модерното оръжие), а също и от голяма част от народа.Дръжката и е по-къса от нормалното и това я прави много тежка.Въпреки това е и много добре балансирана(всеки по-опитен войн би могъл да я използва без затруднение).Освен това оръжието е проектирано така че да може да му бъде поставено и сребърно или друго острие(в началото си острието е отрязано и там има дупки за завинтване, по този начин острието се сваля, а другото се поставя на негово място и се завинват винтовете).Освен всичко всеки притежаващ тази секира трябва да украси устрието-било с рисунки или с кръв(стара традиция при джуджетата-наричат го “тестуване на оръжието”)
Мин.Сила-8                                      Единичен-5
Тегло-10лбс                                       Насочен-6
Щета-(2d10+6)+Ръкопашен бой    Обхват-1

Боен чук                                     Цена-300ИР
По форма оръжието доста наподобява самия инструмент, но по размери е 3-4 пъти по голямо от него.Бойния чук е дълъг около 1 метър и се държи с 1 ръка в битка.
Мин.Сила-5                             Единичен-4
Тегло-12лбс                              Насочен-5
Щета-3d4+Ръкопашен бой       Обхват-2

Боен чук(джуджешки модел)           Цена:2000ИР
Откакто джуджешката раса съществува всяко джудже е длъжно да заслужи своя боен чук, който става негов спътник и боен другар.Също като секирата и бойния чук се използва от джуджешката армия от векове.Самото оръжие е с дължина около  135 сантиметра и въпреки ръста на джуджетата(средно са високи по 1,3м-1,6) е най-любимото им оръжие.Според техния обичай джудже изоставило или загубило бойния си чук в битка не заслучава да живее или най малкото в изгнание далеч от свойте роднини и близки.
Мин.Сила-8                                         Единичен-5
Тегло-12лбс                                           Насочен-5
Щета-(2d10+5)+Ръкопашен бой        Обхват-1



ДРУГИ ПО-ПРИМИТИВНИ СТРЕЛКОВИ ОРЪЖИЯ
(също като огнестрелните оръжия примитивните стрелкови оръжия използват вашето умение:”Малки пушкала”)

Тръбичка                                           Цена:60ИР
По името си личи че става да дума за оръжие, което представлява малка тръбичка или цев(може да бъде също така и по-здрава сламка).Постави се малка среличка в единият и край, а в другия се духа и по-този начин се създава налягане в цевта, което изстрелва стреличката.Самата тя не прави големи щети, но много наемни убийци предпочитат това оръжие пред огнестрелните,поради безшумната си стрелба.Освен това върха на стреличката може да бъде намазан с отрова, която праща бързо жертвата в отвъдното.
Мин.Сила-2                                     Единичен-3
Тегло-1лбс                                        Насочен-3
Щета-+1                                            Обхват-10

Къс дървен лък                                 Цена:100ИР
Изобретен от древните  преди около 30000 години, лъкът се използва и до днес.На територията на Русия след Изгрева това оръжие е употребявано главно от орки или по по-затънтените краища на СССР.Лъкът превъзхожда огнестрелните оръжия със своята лесна направа-прави се от парче дърво извито във формата на буквата “С” и на него се поставя тетива от животински сухожилия или дори метална.За амуниции се използват стрели.
Мин.Сила-3                                      Единичен-3
Тегло-3лбс                                        Насочен-4 
Щета-+3                                             Обхват-20

Дълъг дървен лък(Оркска версия)   Цена:800ИР
Това си е направо реликва, която трудно може да се намери из СССР.Всеизвесно е че орките са практическите владетели на голяма част от Сибир и почти цялото северо-източно крайбрежие на Съветският съюз, в тези студени и неблагоприятни райони има много малка плячка, но въпреки това те оцеляват благодарение на добрите си умения, но и благодарение на този лък.Основата му е от дърво, само че е много здрава, а и е доста дълга.Само орк, джудже или може би много-силен човек би могъл да опъне тетивата на това добиче.Използва обикновенни стрели за амуниции.
Мин.Сила-8                                       Единичен-6
Тегло-10лбс                                        Насочен-7
Щета-+6                                               Обхват-40


МЕТАТЕЛНИ ОРЪЖИЯ

Камък              
Камъните падат, падат от небето, камъните падат....
Мин.Сила-1                                    Единичен-4
Тегло-2лбс                                       Насочен-5
Щета-1d4+Ръкопашен бой             Обхват-(Сила*2)

Копие                                        Цена:150ИР
Копие!!!!!Дръжката е дървена или метална(на дължина е около 2 метра), в края и има метален, остър накрайник(виж също ХЛАДНИ ОРЪЖИЯ)
Мин.Сила-4                                   Единичен-5
Тегло-4лбс                                      Насочен-6
Щета-(1d12+3)+Ръкопашен бой   Обхват-5

Кама                                              Цена:90ИР
Най-основното оръжие за всеки наемен убиец.Това оръжие лесно и бързо може да бъде извадено и след това да влезе в употреба.Камата е дълга около 20см и е доста остра.( виж също ХЛАДНИ ОРЪЖИЯ)
Мин.Сила-2                                 Единичен-3
Тегло-1лбс                                    Насочен-4
Щета-(2d4)+Ръкопашен бой  Обхват-(Сила*2)

Метателен нож                           Цена:200ИР
Това е нож специално проектиран за хвърляне.По средата на острието му има изрязана част, за да боли повече жертвата при намушкване.
Мин.Сила-2                                  Единичен-4
Тегло-1лбс                                    Насочен-4
Щета-2d6+Ръкопашен бой            Обхват-(Сила*2)

Коктейл “МОЛОТОВ”                  Цена:500ИР
Едно от гениалните човешки изобретения, след водката е “Молотовката”
Представлява стъклена бутилка пълна с бензин или друга запалима субстанция, на отвора на шишето се затъква напоен със масло или бензин парцал, който се пали и след това кактейла се хвърля.При удар шишето се разбива, а запаления парцал възпламенява бензина.Предизвиква силно обгаряне на кожата на хора и е ефективен дори при коли и други превозни средства.При оцелване на живо същество освен първоначалната щета има 30% шанс да бъде запалена за 1d4 хода, в който се хвърля отново зар за щета.При коли и други превозни средства има 50%шанс.Парцала обаче трябва да се запали със кибрит или по друг начин за успешна употреба(отнема 2точки действие).  
Мин.Сила-4                                      Единичен-4
Тегло-2лбс                                         Обхват-10
Щета-1d12+10

Ръчна граната(РГД33-руски модел)                         Цена:600ИР
Този модел гранати са използвани още в Първата световна война и се завръщат на бойното поле и във Втората.Представлява малък апарат, чиято ушптреба е адски лесна и адски смъртоносна- махаш предпазителя, хвърляш я  и имаш три секунди да избягаш преди това нещо да те раздроби на парчета.Всичко, намиращо се на 2 квадратчета от мястото на взрива понася 2d6 щети, а всичко на 3 или 4 квадратчета-1d6.
Мин.Сила-3                                     Единичен-5
Тегло-2лбс                                        Обхват-15
Щета-1d12+22 


Ръчна граната(т.нар.''картофомелачка''-немски модел)                 Цена:1000ИР
Изцяло използвани от немците през войната, до днес са се запазили много малко такива гранати на територията на СССР.Горната част прилича на обикновенна граната с цилиндрична форма, но няма предпазител.Под нея има дръжка от дърво, а накрая и има метален накрайник, който се отвинтва и така се задейства детонатора.Разликата и с обикновенна граната е че тя поразява изключително силно автомобили, танкове и всякакви превозни средства(на МПС-та двойни щети).
Мин.Сила-2                             Единичен-4                           
Тегло-3лбс                                Обхват-12
Щета-2d6+20

Газова граната                         Цена:700ИР
Гранатата всъщност не гръмва само изпуска гъст облак дим, който за около половин минута се разпръсква на около 1 метър(4 квадратчета), от там където се задейства.Газът, който се разпръсква е хлор, причиняващ задушаване и смърт за едно ИЗДРЪЖЛИВОСТ време в минути, у вдишалия го.През войната тези “газови” гранати са били използвани по фронтовете и изтрелвани с портативни артилерийки за да могат да преминат по голямо разстояние.В Русия след Изгрева намират употреба само при битки във градове и главно срещу човешки противник(върху повечето деца на Изгрева нямат ефект).
Мин.Сила-3                          Eдиничен-6
Тегло-4                                   Обхват-15
Щета-причинява смърт за ИЗДРЪЖЛИВОСТ в минути време(освен ако нямате противогаз или противоотрова).


Екипировка
Екипировката са всички предмети, който не са оръжия, амуниции и друго.В Русия след Изгрева има доста полезни предмети, който помагат на притежателите си да оцелеят.

Факла                                  Цена:20ИР
Дръжката и е направена от дърво, а в края и има навит парцал напоен със запалителна течност, огънят и гори около 1 час.
Тегло-2лбс

Кибрит                             Цена:15ИР
Когато искате да запалите молотовката си или просто да си пушите тревицата ви трябва кибрит.Представлява малка картонена кутийка, пълна със кибритени клечки(предполагам всеки е виждал кибрит).
Тегло-1лбс

Фенер                             Цена:30ИР
Става дума за фенер работещ с газ.Над газовият резервуар има фитил, който при горене произвежда светлина.Най-отгоре се поставя стъклен капак за да не бъде издухан пламъка.
Тегло-3лбс


Въже                                  Цена:50ИР
Може би един от най-използваните вещи в света.Представлява ...въже изплетено от животински сухожилия.На дължина е около 10метра.
Тегло-10лбс

Лопата                              Цена:60ИР
Обикновенна лопата(права) с дървена дръжка и метален крайник.(оглеждайте се за цигани)
Тегло-15лбс

Домакински чук              Цена:80ИР
Много полезно сечиво, когато трябва да забиеш пирон в нещо или да извадиш пирон от нещото.Използвайте ги също да унищожавате всички портрети на Хитлер, който намерите в Русия.При употреба дава 5% на ПОПРАВЯНЕ.
Тегло-5лбс

Шперцове                       Цена:100ИР
Какво е един крадец без шперцове.При употреба дават 50% на КЛЮЧАР.Някой ключалки обаче се нуждаят от ключ за да бъдат отворени дори и с шперцове.
Тегло-2лбс

Комплект инструменти     Цена:150ИР
Комплект от най-основни инструменти като например клещи, чук, тесла, отверка, пирони,винтове,ТАНК и др.Дава 20% на ПОПРАВЯНЕ при използване.
Тегло-15лбс

Хирургически нож(скалпел)   Цена:300ИР
Стандартен медицински инструмент пръв помощник на всеки доктор,представлява малък и много остър нож с едно острие, служи когато искаш да направиш прецизен разрез за да помогнеш на някои да оживее.Също така с него можеш толкова прецизно да убиеш някои.При употреба дава 10% на ЛЕКУВАНЕ.
Тегло-1лбс

Армейска газова маска с филтър      Цена:400ИР
Стандартен противогаз предпазваш от отровен газ.(дава 100%ГАЗОВА СЪПРОТИВА)Много полезен инструмент, когато някой хвърли газова граната около тебе.(по време на битка отнема 3 тд за да си сложите противогаза).
Тегло-5лбс

Слънцегонски очила                    Цена:200ИР
Това са доста подобни на обикновенните очила за четене, но лещите са завързани за ластици, който се опъват на тила.Освен това около лещите има залепена гума, която помага на очилата да прилепнат около очите и да не влиза прах.Човек носещ такива очила не може да бъде заслепен от слънцето дори да гледа към него(освен при доста продължително гледане).Самият диоптър на очилата е почти универсален, позволява различаване на обекти в далечината.(дават 1 ВЪЗПРИЯТИЕ).Историята им е доста дълга- откакто се създава организацията ПРЕСЛЕДВАЧИТЕ НА ЗОРАТА , всеки член носи такива очила неотменно, заедно със шала показващ мястото му в йерархията на организацията.Смята се че са модифициран вариант на модел немски очила, който доста приличат на сегашните, използвани от немци шофиращи мотори по фронтовете най-често куриери.Самите слънцегонци твърдят че сами са ги изобретили, но приликата с немския модел е огромна, а и те имат същите характеристики на очила.Факт е обаче, че само слънцегонците произвеждат такива очила, а и то в големи количества.  
Тегло-1лбс

Армейска чанта за принадлежности            Цена:300ИР
Представлява чанта направена от намаслен плат, непозволяващ на вода да проникне вътре, която се носи на гърба.Има много разцветки, но главно се произвеждат в тъмни цветове за камуфлаж.Позволява носене на товар до 100лбс.
По време на Отечествената война в нея са се носили мед. принадлежности, храна, муниции и др.Сега се използва от авантюристи, тръгнали да дирят щастие из света.
Тегло-1лбс

Кания за нож               Цена:20ИР
В това нещо можете да си сложите ножа, и да сте сигурни че няма да ви го отмъкнат без да усетите, канията е направена  от животинска кожа.
Тегло-2лбс