понеделник, 30 март 2020 г.

Хората в света на Черно слънце 2

Слънчевото братство(Бялото братство)

Да, разбира се, че така изглеждат

Може би най-силната религиозна организация възникнала след Изгрева.Тя успява бързо да надмине всички други стари вярвания заради това,че се занимава и тълкува появата на Черното слънце.Слънчевото братство(по думи на негови активисти) съществува от 11 век в Русия,корените му са някъде в Ирландия. Белите братя смятат,че Черното слънце,което всъщност въобще не е слънце а странен феномен,се появява на различни периоди от време(досега 17 пъти).Всеки път когато над земята е надвиснала болката и страданието.При големи войни и катаклизми винаги се е появявало,в зависимост от големината на злото Черното слънце е оставало за различен период от време.С всеки Изгрев идвали и създанията
–''рожби на лудоста и покварата'',колкото по- древни толкова по-страшни и демонични.

Храмовете на Слънчевото братство представляват ниски кръгли сгради с ниска тъповърха кула на входа.Вътре тавана е нисък,стените са изрисувани с различни пана и сцени на Изгрева.В центъра има голям кръг от 17 факли,които символизират Изгревите, където стоят молещите се.Всеки храм си има Осветител човек,който се грижи за него,за факлите и за това всички да имат книгата с молитвите към Слънцата.

Самите бели братя са облечени в дълги раса(повечето бели,само най-висшите носят черни) с качулки откриващи само очите им.На лявото си рамо носят знака на Братството-две слънца(черно и жълто). Най-големите фанатици са направили бойно крило,наричат се Бойците на Светлината.Различават се от останалите с това,че носят  оръжие(задължително,обикновените братя рядко и само за защита) и своята емблема на лявото рамо-голямо слънце и в него нарисувана краят на бесилка.Фанатиците са много агресивни и нападателни.


Преследвачите на Зората или Слънцегонците

Тази организация е полу-религиозна,от името им се разбира,че преследват изгрева.Вярват,че някъде(където изгрява и слънцето) съществува земя,където Черното слънце не се показва на небето и ''светлината'' му не достига до хората,там няма зло и разруха и всичко прилича на света преди Изгрева.

Слънцегонците(така ги наричат подигравателно хората) са голяма организация,имат отряди,които се занимават точно да преследват слънцето,други търсят карти и сведения за магическата страна,а трети се занимават с чиста административна и обществена дейност.

Носят зелени,туристически униформи,шалчета на врата,които често слагат на лицето си,всички са с бръснати глави и имат малки очилца закачени на ластик(смятат,че в тяхната измислена страна светлината е много силна и те се нуждаят от очила).

Цвета на шалчето показва с каква дейност се занимават:
Червено- слънцегонци,които всяка сутрин търчат след зората
Черно-войници защитаващи интересите на преследвачите със сила
Зелено-занимават се с проучвателна дейност
Жълто-чиновническа дейност
Огнено оранжево-ръководителите

Няма коментари:

Публикуване на коментар