четвъртък, 26 март 2020 г.

Черно Слънце - Светът след новата зора

По ирония на съдбата ние също бяхме застигнати от извънредно положение. Под карантина вкъщи сметнах, че би било готино да довърша качването на най-сполучливия авторски свят на Стоян Панчев. Първата част от поредицата можете да прочетете тук.

Светът след новата зора


Половин век след Изгрева,животът е коренно различен.По лицето света се разхождат какви ли не чудовища,с които оцелелите хора и техните съюзници водят неспирна и упорита борба за оцеляване.Ето някои от най-често срещаните видове същества дошли с Изгрева.

Вампири


Заслужава си да се спомене, че имахме много як художник. И сега мисля, че графичният му стил е перфектен за атмосферата на сетинга.

Същества познати от древни легенди и предания. Жестоки убийци, които не могат да живеят без човешка кръв.Единственият им отличителен белег са хищническите им кучешки зъби и голямата им сила.Свърхестественат им физика и умението да лекуват раните си с кръв са компенсирани от няколко сериозни недостатъка,а именно това,че умират само от една рана направена със сребърно оръжие,страхуват се от чесън,който им причинява големи рани .След Изгрева вампирите плъзват из цяла Русия и тероризират хората. Но те са много повече от жадни за кръв чудовища.Те са много хитри и организирани.Където могат те изграждат тайни групи,базирани на старата им кланова система.В някои градове те са приети,но с ограничения(Воронеж,Алахай,Ростов в северните Магер и Тикси).Другаде те се внедряват между хората и организират скрити общества.

Клановете при вампирите играя много основна роля.Всеки един вампир принадлежи към клан и е част йерархията му.Клановете са базирани на териториален принцип,управляват се от върхушка,която представлява най-старите вампири,дошли с Изгрева или техните деца(ухапаните вампири нямат право да участват в управлението,но от десетина години съществуват и кланове съставени само от ухапани).Всеки клан има свой представител,когото изпраща в Кръга.Кръга представлява вид събор и контролен орган във вампирското общество.Решенията взети на него важат за всички вампити и,който не им се подчинява бива наказан.
Основно клановете се делят на три групи:

Клановете на Изгрева(вампири станали такива след Изгрева)

По-известни и големи кланове:
Архангелския-този клан е един от първите образували се след идването на Черното слънце.Заедно вампирите от града нападнали и избиват към три хиляди души и ухапали заразно към 500.Архангелският клан контролира цялото устие на Двина и п-ов Камин.Наброяват около 3000 вампири,от които чистокръвни са 40.Кланът разполага с немалка военна техника и ревностно защитава земята си.Общества водещи началото от архангелите има само в Денер(джуджешки град) и Оренбург.
Знакът им е бяла сова.

Алахайският-изключително базиран само на тайни общества в Алахай(вторият по големина град на хората).Този клан прилича много на мафиоткса група,пуснал е пипала навсякъде из града.Имат много стриктна система,избягват ненужни убийства,но с всички сили се борят срещу нарастването на влиянието на Сребърните бригади.Трудно е да се определи бройката им,но са около 1500 души,но те са клана с най-много чистокръвни-цели 700,дори имат малка група древни-40,които нямат по-големи права от останалите.Емблемата му е човешки череп.

Киевският-клан,който обитава разрушения Киев,но който се е разпространил доста далеч от Украйна.Има свои клонове във всички големи човешки градове(освен Казбек,разбира се).Много влиятелен и силен клан,не се страхува често да прави покушения,но хората трудно могат да му отговорят.Освен всичко тези вампири рядко заразяват много по-често от останалите.Счита се,че те са най-големия клан-5000 души,от които 100 са чистокръвни.Емблемата им е прилеп.

Сургутският-тези вампири са познати повече като търговци и пирати от колкот като чудовища.Може би най-добре приетите от хората вампири,които не изграждат тайни общества и не правят покушения в градовете.Търговията е гланвият им поминак.Повечето човешки градове са сключили договори с този клан и членовете му не нападат кервани от тези градове,но ако пътниците нямат специалният документ те не се свенят и нападат.Кланът е около 2600 вампири,от които 50 са чистокръвни.Знакът им е черен гарван

Братският-сибирски клан(член на Северното общество-клановете в Сибир и Северен СССР са сключили спогодба за помощ и приятелство и се подкрепят при събрания на Кръга).Напълно обикновен клан,който е развил няколко тайни общества.Те са единствените,които са решили да построят наново градът,който сами са разрушили.В момента град Братск е едно от малкото сигурни места в Сибир.Самият клан наброява около 2000 души,от които 50 са чистокръвни.Ембелмата им е кървящ меч.

Челибянският-клан,който живее на територията на Урал.Тези вампири се хранят главно с джуджешка кръв.Челибянците имат свои тайни общества навсякъде,където джуджетата допускат хората.Този клан е съставен главно от изгнаници,които са прогонени от собствените си кланове,които наброяват около 500 души.Емблемата им е кървяща секира.

Верхоянският-едни от най-кравожадните вампири,живеещи в северните части на СССР.Верхоянците убиват всичко по пътя си,рядко използват оръжия и се доверяват на животинското у себе си.Нападат дори и вампири.Много кланове искат този клан да бъде изгонен от Кръга,но Северното общество ги подкрепя твърдо.Наброяват 2500 души(много разпръснати),от тях 100 са чистокръвни и 50 са древни.Емблемата им е виещ вълк.

По-малки кланове-Омският(500),Салехардският(550),Одеският(700,изцяло в тайни общества),Талинският(500),Охотският(600,Северно общество),Оренбургският(900,изцяло в тайни общества),Казанският(700),Алданският(300,Северно общество), Певексият(300,Северно  общество), Оймяконският(400,Северно общество)

Вторият вид кланове са древните,вампирите от тези кланове(според техните думи и
някои книги) са съществували на земята преди Изгрева.Тези кланове участват в
Кръга и са почитани от останалите.Но по принцип оцелели са само два,които да
имат истинска власт.

Марай-много древен клан,датиращ от средновековието.Никой не знае точният брой на членовете му.Изключително потайни и мистериозни,нямат постоянно място на обитаване.Макар че са много отдалечени марайците винаги си помагат и не позволяват да бъдат изхвърлени от Кръга.Наричат ги още Нощните пазачи,защото пазят всички тайни от историята на вампирите.Знакът им е техният йероглиф(както при всички древни кланове).Някои от членовете на този клан не носят дълги бради(традиция при древните вампири)

Московският-старото му име е Негаромар,но тъй като ръководстовото му е в Москва от известно време е преименуван.Без съмнение най-големият древен клан.Като столица Москва е събрала голяма част от древните и след Изгрева те са образували нов клан.Приблизителният брой на членовете му е 4000,като от тях само двайсетина са чистокръвни.Московците разполагат и с голяма военна сила и дори няколко пъти са водили открити битки със Сребърните бригади.Но от известно време се окриват в развалините на съветската столица.Знакът им е техният йероглиф.

Други древни кланове:
Кагорах(400),Молокой(300),Наруса(300),Чупарах(400)

Третият вид вампирски кланове са тези съставени само от ухапани вампири.Те не участват в Кръга и са се самоопределили като клан,останалите не ги признават и често срещу тях се организират нападения.

Павлодарският-най-големият и организиран клан на ухапаните.Наброява 1200 души,които са построили голяма крепост в руините на някогашния град.Досега са успели да отбият не една атака на Кръга.И са един от последните останали кланове от този вид.Емблемата им е ръка свита в юмрук.
Други кланове-Воркутският(600),Ташкент(300)


Няма коментари:

Публикуване на коментар