събота, 28 март 2020 г.

Черно слънце - от Средната земя право в Сибир

Джуджета

Разбира се, че в този свят джуджетата са танкисти

Според самите джуджета тяхната раса датира от преди три появявания на Чернотослънце.Трудно оцелявали в тежките условия,без съюзници,сами срещу всичкото зло на Земята.Много голяма част от расата им умряла,паднала в битки с нехнорогот(създанията на чернотата).Оцелели само най-силните и издържливите.Те се преселили в планините и когато залязло Черното слънце потънали в дълбините им.

Джуджетата са високи около 130-150 см,набити,с изключително силни и сръчни ръце същества.Славят се като отлични занаятчии и изобретатели,но също и,че са най-големите любители на скъпоценностите и доброто питие.Но най-отличителни са с дългите си бради,които са тяхната гордост и начина им на сплитане показва социалния им статус(при джуджетата се срещат двойно повече индивиди с червена или руса брада от колкото с тъмна).

Населяват Урал,Кавказ и част от Сибирските възвишения,живеят в подземни градове,които се разпростират на километри в недрата на планините.Основно се занимават с миньорство и занаятчийство.Изнасят главно сребро и нефт.Имат няколко фабрики и манифактури,разполагат и с няколко електрически централи,които не се използват в бита им,а само за задвижване на някои машини. Управляват се от два съвета и цар.Първият съвет е този на благородниците,който е съставен от 200 души,всеки от тях пожизнен болярин или порек(благородническа титла,получена заради военни заслуги).Вторият е съвета на старейшините,който има много малко власт и практически няма глас при взимането на решения,самият съвет е от 12 души(старейшините представляват старата джуджешка вяра към бога на земните дълбини-Тегарон).Въпреки,че нямат почти никаква дума в управлението горосите(другото име на старейшините) са силно подкрепяни от народа.

Великият предводител на джуджетата-царят има правото да прави каквото си пожелае,под негов контрол е войската и двата съвета.Неговата дума е закон и тя не може да бъде престъпвана.Двореца му се намира в столицата Денер. Джуджетата разполагат с постоянна армия,въоражена с малко,но добре поддържана техника. Тъй като,столицата е разположена в Урал,другите планини се управляват от болярин и порек.

Като всеки народ и този има врагове-подземните създания на Черното слънце.Колкото по-дълбоко копаят миньорите толкова по-странни стават създанията,които откриват.Дори преди десетина години Осемнадесети копачески взвод открива изоставен град на десетки километри дълбочина.Градът бил изоставен,но отлично запазен като архитектура.За съжаление взводът бил почти изцяло избит от непознати зверове ,които се криели в част от постройките(царят подготвя нова експедиция от войници и миньори-изследователи,които да проучат по-обстойно тези дълбини в Сибир).

Джуджешки градове:
Денер-столицата и най-голенмият град,населяван от огромно количество джуджета и дори хора,върколаци и орки в разрешената за чужденци част.Огромен като територия той се счита за второто най-населено място след Ростов(в последно време все по-бързо го настига).Типичен като архитектура за подземните градове-всички(освен царя) живеят в малки дубки по стената на огромни пещери,като вцентъра и (на прещерата) са разположени обществени сгради,улици и магазини.Има доста моторизиран транспрот,но той е главно съставен от пригодени военни джипове и камиони.В града се влиза след дълъг тунел,завършващ с огромна желязна порта.

Осдерог-вторият голям град в Урал,там се помещават по-голямата част от светилищата на Бога на недрата.Това е градът,в който цялото население твърдо подкрепя старейшините.Там те са много тачени и почитани.Като големина е на половина на столицата.Добиват много сребро и правят по-голямата част от сребърните амуниции.Тамошните майстори правят най-добрите огнестрелни оръжия в цяла Русия.

Елдобрус-единственият джуджешки град в Кавказ,по-голям от Осдерог,но с по-малко население.Този град е пълен с манифактури и фабрики,както и с рафинерии за горива.Много малко от типичния джуджешки бит се е запзила в Елдобрус.Затоваи там влиянието на Партията е най-силно.

Витим-град разположен при извора на река Витим,населението на този град е сравнително голямо.Тази джуджешка твърдина е доста близо до повърхноста и дори има доста къщи,при които има етаж,които се намира над земята.Тамошните обитатели са запазили добре занаятчийските си умения от миналото и правят чудесни хладни оръжия.

Орки

Орките са гъсти с фашистите

Още наричани кодоромо(на джуджешкият език-ловци,следотърсачи) са практическите владетели на голяма част от Сибир и почти цялото северо-източно крайбрежие на Съветският съюз.На външен вид са едри,много яки с огромни зурли от които стърчат огромни зъби.Целите са покрити с дебела,зелена кожа. Славят се като отлични ловци,войни и преследвачи.Рядко използват огнестрелни оръжия ,заради примитивния им бит.

Живеят в пещери или в малки,колибени селца(често в близост до пещери) на племенни групи от по сто до двеста души.Всяко племе си има група от най-силните и умни мъжкари,коит са нейните ловци и отговарят за прехраната.Имат си и вожд,който заема мястото си когато надвие съперниците си(главно ловци).Вождът командва племето и решава най-важните му въпроси.Води преговори с непознати или с други вождове и е най-главен по време на битка.За да стане вожд,орка трябва да победи в няколко съзтезания-по лов,по борба и мятане на камъни.

Населяват главно планини и възвишения,където има достатъчно плячка. Част от орките живеят в градове,там са главно пазачи или членуват в някой орден или организация(орките се славят,че лесно възприемат всякакви религии и вярвания и лесно могат да бъдат превърнати във фанатици).В последно време в редиците на пратията(официално) са се присъединили десетина орка.Но съществуват и няколко организации,които приемат комунистическата идея и са се превърнали в почти бойни еденициГовори се,че дори съществувала подобна организация,но на фашистка основа,контролирана от бивши немски офицери и техните деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар