сряда, 4 март 2020 г.

Eberron – 03 – КРЪЪЪЪВ, ПООООТ И МАНГИЗИИИИИИ



Ето, че традицията да се събираме на празници продължи и на Националния празник на България, когато отново в пълен състав се събрахме в БЛО, за да разнищваме мистерията около Вика Слок от Корпорация Ориен.

Започнахме в канала, където събудихме чейнджлинга Мисак и се оказа, че той е работил двойник на Вика. Ударихме един рест в килийката и излязохме навън. Рагнар използва новото си умение и се превърна на бездомно куче, за да види някой търси ли ни във връзка с крушението на небесната ладия. Имаше насъбрала се тълпа, разбира се, и хората спекулираха всячески, но не чухме нищо особено и затова отидохме към гарата, за да научим кой е купил билетите. Милата касиерка, която Йови подкупи с половин галифар, вече е наш лоялен сътрудник и ни разказа, че билетите са били поръчани от зашеметяващо богата жена с glamerweave – магически одежди характерни за Еберон, които създават уникален визуален ефект. Благородната дама е имала облаци около нея. Съобразихме, че мъжът със звездно небе около него вероятно също носи glamerweave. Разделихме отново партито и Рагнар и Бен отидоха в горните квартали, за да разпитат кой прави такива одежди, а пък Крънчи и Йови се опитаха да пуснат слух на местния жълт вестник (Dura Gossiper) и да разберат в замяна кой носи такива интересни одежди. Първата група седна в умопомрачително скъп калаштарски ресторант и научи за майстора на изкуството Далафар Калистар, който живее в Зелената кула в скъпарския квартал Platinum Heights. Втората група направи разигра фамозен сценарий, в който Йови беше наркоман, който търсеше пари за „син пясък“, а пък Крънчи му беше дилъра. Журналистът сякаш повярва на историята, но не сме записали какво точно му казахме и съм позабравил. Той каза, че не знае коя е жената, но „тоя със звездите“ е самият Седрик д`Ориен. Пам пам пам.

Image result for glamerweave
Glamerweave

Върнахме се вкъщи и питахме децата да ни кажат къде да търсим Седрик, но те само ни пробутаха старата информация, че Корпорация Ориен се събират в Горящия кръг. Сетихме се, че това сме го писали миналия път и, че самото място се мести постоянно, защото е нелегална гладиаторска арена. Разбрахме къде се провежда тази вечер и се запътихме натам.

Намерихме гладиаторската арена, където един халфлинг от клана Боромар събираше входа. Бен реши да се бие, а другите седнаха да позалагат и да проучат дали може да се докопат до представителите на Корпорацията Ориен. Последваха няколко уникални NPC-та, с които Стоян наистина се развихри като например водещия на боевете и джуджето, което нареждаше кой с кого да се бие. На Бен се падна да се бие с Бойна Машина 4 – warforged, който някакви богаташчета бяха докарали, за да тестват в арената. Рагнар пък се превърна на котка, за да се разходи до служителите на Ориен и при тях дойде не кой да е нашият приятел „Сам Спейд“. Ориен тръгнаха да му подават някакъв свитък, но Рагнар го грабна в котешката си форма и избяга с него. В това време Бен успя да надвие врага си с немалка помощ от шано лекуващата магия на Крънчи и публиката откачи и почна да скандира новото му сценично име – „Дракона на кръвта“. Халфлингът ни плати залозите и ни каза, че ако искаме да вършим това онова за клана Боромар, можем да го намерим в Сивия чирак в Lower Menthis. Самият той се казва Тевин. По живо по здраво си тръгнахме, отворихме свитъка и той се оказа нашето писмо до Седрик...

В това време зад нас довтаса и самият „Сам Спейд“, който ни заяви, че е по-добре да не влизаме в полезрението на Седрик д`Ориен. Помолихме го да забаламоса Бакстър и да ни осигури достъп до високите квартали. На следващия ден успяхме да бъдем контрабандирани близо до Зелената кула и се запознахме с великия майстор Далафар. Той не искаше да ни каже, но ние успяхме да го убедим, ако му свършим една работа. Той искаше да му дадем честно мнение за най-новата му творба. Погледнахме и я тя се оказа брутална сцена на ужасяващо насилие, разруха, убийства, мъчения и разврат. Ние, обаче, сме закоравяли от Tomb of Annihilation и неговия прочит на Cannibal Holocaust не ни впечатли особено. Бен видя интересна възможност да носи тази одежда в арената, а също така други криминални изроди сигурно също биха се киприли с ужасяващите кошмари на Далафар.

Image result for ultimo mondo cannibale
Ultimo Mondo Cannibale

Жената се казва Дасина ир`Морос и живее съвсем близо. Но ще я търсим следващия път.

Отново много добра сесия. Особено ми харесва как Стоян смело включва характерните елементи от Еберон, които ги няма другаде. За две сесии се запознахме с чейнджлинги, калаштари, скай коучове и други. И, разбира се, NPC-тата! Стоян ги представя по легендарен начин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар