неделя, 29 март 2020 г.

Хората в света на Черно слънце


Човешки градове

Ростов на Дон или само Ростов-най-големият човешки(и въобще) град,както като население така и като територия.Там е централата на Партията и тя го контролира напълно,има много голяма полиция и войска.Както и много други големи градове,Ростов е ''прескочил'' няколко пъти стените си и въпреки скорошното построяване на по-голямо заграждение голяма част от къщите са извън стените на града.Там е централното командване на войската и дори има функциониращо,макар и малко летище.Разполагат и с радио,което може да се слуша на определени места в града от 9.00 до 12.00 и вечерта от 19.00 до 20.30.

Алахай-разположен на устието на река Об,Алахай е вторият по големина,човешки град на някогашната територия на Съветския съюз.Той се счита за първа спирка на всички пътешественици отправящи се да търсят нещо по лицето на света.Освен това Алахай е най-големият град,който не се контролира от Партията,а от малко правителство(20 боляри),което е създало незвисимото Алахайско княжество.Практически територията,върху която алахайци имат контрол е много малка.База е на Слънчевото братство.Гербът на Княжеството е черна мечка на бял фон.

Казбек-дом на Сребърните бригади и може би градът с най-сигурни улици из цял СССР.Градът се контролира от Партията,но охраната е почти изцяло поверена на бойците от СБ.Всеки влизащ през портите се проверява обстойно,върколаците и орките трябва всеки ден от престоя си да се явяват във военния щаб и да се подписват на специални бланки.В околностите на Казбек се добива много нефт,който се изнася дори отвъд Сибир.

Воронеж или Нови Воронеж-намира се в залива,където Енисей се влива в Карское море,този град също не се контролира от Партията.Изхранва се с риболов и търговия с Морският народ,който използва този град като връзка с останалия свят.Самото селище е изградено върху военноморска база,за подводници.За владетел на града и околностите му се е титолувал генерал от Червената армия и от скоро е заместен от сина си,също суров и много справедлив мъж.Гербът им е щик преплетен с котва.

Магер-единият от големите градове в Сибир,намира се в Становските възвишения,контролира се от съвета на старейшините,които са странни хора на по над сто години,които след Изгрева са станали много дълголетни и са получили някои странни способности.Те са качени на власт от силен местен владетел-наречен Съветник на народа,който ръководи управлението и армията и в рядки случаи се допитва до необикновенните старци.Знамето им е три черни очи(като на
старейшините) разположени в триъгълник на син фон.

Тикси-е един от градовете запазил администрацията си след Изгрева,най-здравата крепост на Партията в Сибир.Има наистина внушителна армия,понякога търгува с Морския народ.Също е известен с огромната си канализация и подземните си катакомби още от древни времена.Града дори разполага с екипи от смелчаци,които проверяват здравината на пломбите,които задържат тварите,живеещи в каналите,под земята.

Партията и Сребърните бригади

Brotherhood of Steel meets съветски Ван Хелсинг

Партията представлява останките от някогашната съветска власт,която въпреки катаклизма е все още могъща.В Партията члевуват много хора,които са главно чиновници и експерти в различни части от управлението.Най-високо в партията седи главния секретар,който в момента е Владимир Оленков.Глав.сек. се избира от Висшия съвет на Партията,който се състои от 17 делегати,които от своя страна са избирани на общи велики конгреси на всеки четири години от всички партийци. Практически Партията се грижи за всичко в областите,които владее от
препитанието на населението до войската и пропагандата. Законите се измислят от Главния секретар и съответния специалист от Висшия съвет.

Тъй като иска да разшири влиянието си Партията от известно време не приема само хора в редиците си.Такава превилегия имат джуджетата и върколаците,дори първите имат собствена партийна организация със свой подсекретар(емблемата им е чук и кирка).Поради малкия брой на върколаците те нямат свой подсекретар но има планове за назначаване на такъв.

Отношенията с религията са доста затруднени,заради силното влияние на някои нови култове и секти,но официално те са отричани от всички партийци. Две са военните подразделения,които са свързани с комунистите-Червената армия и Сребърните бригади.Първите имат елементарна цел да предпазват от каквито и да е атаки срещу властта и гражданите.

Сребърните бригади са доста по различни,основната им цел е да се борят срещу всички заплахи за човешкия род(главно вампири и паяци) и също срещу враждебни култисти и сектанти.Бойците от тези бригади са най-добрите войни живеещи в СССР,от малки те са кърмени с вампирска кръв и имат много голяма мощ,някои наричани разговорно богатири,могат дори да победят в схватка вампир(без оръжие).Могат да се познаят по сецифичният си външен вид-дълги коси и бради,кожени шлифери,кубинки и знаците на Партията и на Бригадите и многото грузински ножове,които използват при битка. Тези мъже са въоражени с най-доброто оръжие,имат специална подготовка още от деца.Емблемата на Сребърните бригади е кръстосан автомат с един от техните ножове на фона на голяма червена звезда,богатирите носят гердани от вампирски зъби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар